Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Heeft betaald fietsparkeren de toekomst?

Heeft betaald fietsparkeren de toekomst?
Heeft betaald fietsparkeren de toekomst?
Bedrijfsnieuws 5 okt 2011

De eerste geluiden over betaald fietsparkeren staken enige tijd geleden al de kop op. In Nederland betalen om je fiets te parkeren? Laat weten wat u vindt en doe mee aan de poll op Facebook.

 

Onzeker
Utrecht gaat als eerste gemeente betaald fietsparkeren invoeren voor de fietsenstalling bij het nieuwe Utrecht Centraal. Utrecht doet dat echter wel stapsgewijs, zo wordt eerst ervaring opgedaan met het betaald fietsparkeren aan de westkant van het station. Aan de hand van deze ervaringen wil Utrecht een besluit nemen over het wel of niet verder invoeren van het betaald fietsparkeren. Volgens Fietsberaad laat het besluit zien dat er nog veel onzekerheden bestaan rond de effecten van betaald fietsparkeren. Door dit in fases in te voeren en daarbij de reacties van de fietser af te wachten kan het één en ander nog bijgesteld worden.

Kosten
Fietsberaad gaat in haar jubileumnummer Fietsverkeer hier dieper op in; de kosten van een fietsenstalling betreffen namelijk meestal de exploitatiekosten. Dit probleem kan verholpen worden door hogere stallingstarieven maar Fietsberaad vindt dat geen goede optie. Het Fietsberaad vindt bijvoorbeeld dat het tarievenbeleid moeten worden ingezet om de capaciteit optimaal te benutten en niet om de exploitatie rond te krijgen.

Eens/Oneens?
Kortom, de meningen zijn verdeeld; Falco, als ontwerper en producent van fietsparkeervoorzieningen voor de openbare ruimte, is benieuwd wat u ervan vindt.

Beantwoord onze poll op Facebook; Wat denkt u, heeft betaald fietsparkeren de toekomst?

Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!