Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Geen auto van de zaak, maar een fiets!

Geen auto van de zaak, maar een fiets!
Geen auto van de zaak, maar een fiets!
Bedrijfsnieuws 20 sep 2011

In Denemarken, Odense, is een proef gehouden met een zogenaamde dienstfiets. In plaats van een auto van de zaak, kregen werknemers een fiets van de zaak. Deze dienstfiets heeft twee voordelen; met een dienstfiets met logo breng je het bedrijf in de publiciteit en werknemers kunnen op een voordelige manier korte trips op de fiets afleggen.

 

 

 

Dat blijkt uit de ervaringen in Odense. Daar werden bedrijven uitgenodigd om dienstfietsen aan te schaffen met subsidie. Ieder bedrijf kreeg de mogelijkheid vijf fietsen te kopen. 20 bedrijven bestelden in totaal 66 fietsen. De bedrijven moesten wel betalen, maar de prijs hing af van het gebruik van de fietsen. Werd er tijdens de campagne meer gereden dan 500 km dan betaalde men slechts eenderde. Het bedrijf dat de meeste fietskilometers aflegde, kreeg de Gouden Fietsketting.

Succesvolle campagne
De campagne was zeer succesvol, Vrijwel alle fietsen legden meer dan 500 km af en de response was erg positief. Bovendien trok de campagne veel publiciteit.
De campagne is één van de 14 promotiecampagnes die worden beschreven in de nieuwe uitgave Cyle Campagnes in Denmark van de Cycling Embassy of Denmark. Behalve op bedrijven gerichte campagnes komen daarin ook campagnes voor volwassen en kinderen aan de orde. Verder schenkt de uitgave aandacht aan helm- en verlichtingscampagnes.
(bron: Fietsberaad)

Deense vestiging Falco
Falco A/S is de Deense vestiging van Falco en is gevestigd in Vejen, Denemarken. Odense staat bekend om haar fietsgebruik en is al eens uitgeroepen tot de fietsstad van Denemarken. Op de World Expo 2010 in Shanghai stond het paviljoen van Odense in het teken van het fietsgebruik. Falco A/S sponsorde alle fietsparkeervoorzieningen en ander straatmeubilair op dit paviljoen. 

 

Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!