Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Fietsbalans: groot tekort aan fietsenrekken

Fietsbalans: groot tekort aan fietsenrekken
fietsparkeren fietsenrek fietsstandaard
Bedrijfsnieuws 20 sep 2011

Dat blijkt uit het onderzoek dat de Fietsersbond uitvoerde op diverse locaties. Dit onderzoek is samengevat in de Fietsbalans, het rapport dat laat zien dat het niet overal goed gesteld is met de fietsparkeervoorzieningen. Op ruim een derde van de onderzochte bestemmingen bleek namelijk een tekort aan fietsenrekken. 

Dat meldt Verkeer in Beeld; de Fietsersbond onderzocht de tekorten op 1600 locaties bij winkelgebieden, openbaar vervoerknooppunten, onderwijsinstellingen, sportcomplexen, uitgaansgelegenheden en overige voorzieningen. Op 80 procent van de locaties in en rond centrale winkelgebieden zijn op piektijden onvoldoende fietsrekken. Ook zijn er pluspunten, bijvoorbeeld gemeenten bieden meer bewaakte fietsenstallingen aan in en rondom het centrum.

Falco biedt allerlei
fietsparkeervoorzieningen; van fietsklem tot fietsenrek tot etage-fietsenrek (2 keer het aantal fietsparkeerplaatsen vergeleken met een 'normaal' fietsenrek). Al meer dan 65 jaar is Falco gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van fietsenrekken waaronder fietsenrekken met het keurmerk FietsParKeur. Ook hebben we de innovatieve fietsstandaard FalcoIon ontworpen; met een geintegreerd oplaadpunt voor een e-bike.

Falco kan u als gemeente, projectontwikkelaar, architect of onderwijsinstelling helpen met advies en oplossingen omtrent fietsparkeren. Ook voor oplossingen op maat helpt Falco u graag verder.

Falco is als fabrikant van fietsparkeervoorzieningen lid van Fipavo, sectie van de Vereniging van Straatmeubilair. "De sectie Fipavo bestaat uit fabrikanten en leveranciers van fietsparkeervoorzieningen die toonaangevend zijn op de Nederlandse markt. De sectie heeft tot doel de collectieve belangen van de leden op het gebied van fietsparkeervoorzieningen te behartigen. Ook doet het Fipavo o.a. belangenbehartiging op het terrein van fietsen, fietsparkeervoorzieningen, en andere met de fiets, het parkeren en mobiliteit gerelateerde onderwerpen". Op initiatief van de Fipavo en Fietsersbond is de norm FietsParKeur voor fietsparkeersystemen tot stand gekomen.

Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!