Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Falco zamelt geld in voor Stichting Manna

Falco zamelt geld in voor Stichting Manna
Falco zamelt geld in voor Stichting Manna
Bedrijfsnieuws 14 jan 2014

Op vrijdag 20 december 2013 heeft Falco € 2042 ingezameld voor het goede doel Stichting Manna. Het geld is ingezameld middels een verloting en veiling van overjarige Falco producten.

Falco heeft Stichting Manna als goed doel voor de veiling 2013 gekozen door haar werkzaamheden in de regio voor gezinnen die minder bedeeld zijn. Stichting Manna zorgt bijvoorbeeld voor boodschappenpakketten, kleding en extraatjes voor kinderen die jarig zijn.

Falco heeft een actief MVO-beleid; op structurele basis wordt er geïnvesteerd in maatschappelijke iniatieven.  In het verleden heeft Falco o.a. geld gedoneerd aan Serious Request en Alpe d’Huzes.

Meer weten over stichting Manna?

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!