Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Falco woont Workshop 'Duurzaam inkopen door overheid' bij

Falco woont Workshop 'Duurzaam inkopen door overheid' bij
Falco woont Workshop 'Duurzaam inkopen door overheid' bij
Bedrijfsnieuws 14 jun 2012

Vereniging Straatmeubilair heeft de workshop Duurzaam inkopen door overheid georganiseerd. Naar aanleiding hiervan heeft de vereniging een nieuw voorstel gedaan aan het Agentschap NL ten aan zien van de criteria hiervoor. Bas Wolbers, hoofd Technisch Bureau van Falco nam deel aan deze workshop.

Daarnaast heeft Bas Wolbers zitting in de werkgroep Duurzaamheid binnen de Vereniging Straatmeubilair en wat duidelijk werd tijdens de bijeenkomst is dat duurzaam inkopen een middel is en geen doel. Bas geeft aan dat ‘het belang om duurzaam te ondernemen voor alle partijen gelijk is. We willen het beste voor de komende generaties’.

Criteria Duurzaam Inkopen aanpassen

Het document met criteria voor het inkopen van straatmeubilair werd vanzelfsprekend uitgebreid besproken. De aanwezigen kwamen tot de conclusie dat het document in hoofdlijnen goed is, echter kleine aanpassingen zijn wenselijk.

Wat betreft sociale aspecten zoals arbeidsomstandigheden, stageplekken en bieden van werkgelegenheid draagt Vereniging Straatmeubilair zeker haar steentje bij. Ook inzake ketenbeheer, milieuvriendelijke toeleveranciers en milieuvriendelijk vervoer zitten de leden van de Vereniging op het goede spoor. Enkele tips zoals flexibele contractvormen en contracten waarin duurzaamheidswinst is vastgelegd werden goed ontvangen. De bijeenkomst krijgt dan ook zeker een vervolg. Bas vindt het een goed traject, mede door de samenwerking binnen de branche.

Het Agentschap NL gaat beoordelen of het voorstel van de Vereniging Straatmeubilair reëel is.

De Vereniging Straatmeubilair is de branchevereniging op het gebied van straatmeubilair en behartigt de collectieve en branche specifieke belangen van de aangesloten leden. Naast de belangenbehartiging richt de vereniging zich op het verzamelen en uitwisselen van kennis op het gebied van straatmeubilair.

Falco heeft duurzaamheid al hoog in het vaandel heeft staan, net als de andere leden van de Vereniging Straatmeubilair. Falco zet zich op diverse vlakken in om duurzaam te ondernemen. De behaalde ISO-certificaten 9001 en vooral14001 laten dit zien. Verder staat Falco op het punt de Co²-prestatieladder in te voeren en gaat hierin voor het hoogste niveau!

Dit artikel leest u ook in het FalcoConnect, het relatiemagazine van Falco. Wilt u deze twee keer per jaar gratis ontvangen? Vraag deze aan bij uw Falco contactpersoon.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!