Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Falco vergroent haar energie!

Falco vergroent haar energie!
Falco vergroent haar energie!
Bedrijfsnieuws 21 jan 2013

Passend in Falco’s duurzame ontwikkeling en productie van onze producten voor de buiteninrichting waaronder het verder willen verlagen van de CO2-emissie heeft Falco het certificaat Groen Garanties ontvangen.

Het certificaat Groen Garanties is verleend door Falco’s energieleverancier Essent en wordt uitgereikt aan bedrijven die bewust een keuze maken voor groene energie in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Groen Garanties zijn het bewijs van opwekking van groene elektriciteit door duurzame bronnen zoals water, wind of biomassa. Deze milieubewuste opwekking van elektriciteit voorkomt CO2-emissie en bespaart fossiele brandstof. En dat helpt klimaatverandering te beperken.

Falco vindt het belangrijk om zo milieuvriendelijk mogelijk te ontwikkelen en te produceren. Het verminderen van gebruik van elektriciteit en de vergroening ervan is één van de stappen die Falco onderneemt om zo duurzaam mogelijk te werken.

Meer weten over Falco’s aanpak om duurzaam te werken? Klik hier.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!