Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Falco steunt Alpe d'HuZes

Falco steunt Alpe d'HuZes
Falco steunt Alpe d'HuZes
Bedrijfsnieuws 21 jan 2013

Falco heeft een actief MVO-beleid; op structurele basis wordt er geïnvesteerd in maatschappelijke initiatieven.  In 2012 heeft Falco o.a.geld gedoneerd aan Serious Request. Een van de goede doelen die Falco in 2013 steunt is Alpe d'HuZes. Alpe d’HuZes is het sportieve evenement waarbij fietsers en renners individueel of in teamverband één tot zes keer op een dag de Alpe d’Huez beklimmen met als missie om geld op te halen voor  het KWF. Met dit geld werden afgelopen jaren programma’s gestart met als thema: goed, gelukkig en gezond leven met kanker.

Naast het sportieve karakter en de betrouwbaarheid van de Alpe d’Huzes organisatie (100% van de giften gaan naar het onderzoeksfonds) is de deelname van Falco medewerkster Sabine Bomba aan Alpe D’Huzes ook een reden om als bedrijf een actieve bijdrage te leveren. Sabine gaat 5 juni 2013 de uitdaging aan om de beruchte Alpe d’Huez op één dag 2 maal op te rennen, als onderdeel van Team Boss. Motivatie van Team Boss om zich in te zetten voor Alpe d’Huzes is dat team captain Stefanie dit jaar 5 jaar kankervrij is, deze overwinning wordt gevierd door de Alpe te bedwingen en zo veel mogelijk geld op te halen voor KWF.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!