Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Falco richt cycle hubs in Verenigd Koninkrijk

Falco richt cycle hubs in Verenigd Koninkrijk
Falco richt cycle hubs in Verenigd Koninkrijk
Bedrijfsnieuws 23 sep 2015

Falco’s dochteronderneming in het Verenigd Koninkrijk, Falco UK Ltd, gaat fietsparkeersystemen en overkappingen leveren om cycle hubs in te richten. Het gaat om 8 cycle hubs in Londen in het kader van het Mini Holland project en om cycle hubs in Schotland voor maar liefst 346 stations.

Fietsparkeren in cycle hubs

Het eerste project omvat het inrichten van  acht zogenaamde “Cycle Hubs”. Cycle hubs zijn centrale plekken waar  veel fietsers hun fiets veilig en overdekt kunnen stalen. De cycle hubs zijn onderdeel van het project Mini Holland, dat als doel heeft om het aantal fietsers en voetgangers te verhogen in stadsdelen van London.  Voorafgaand aan het produceren en plaatsen van de fietsvoorzieningen is er een onderzoek uitgevoerd om te achterhalen wat de gebruikers verwachten van de cycle hubs. Aan de hand van dit onderzoek heeft Falco de inrichting van de hubs ontworpen. Zo zijn er bijvoorbeeld FalcoFlips geplaatst, ideaal voor fietsers om plaats te nemen om zich te verkleden ( schoenen/ regenpak). De FalcoFix biedt service aan fietsers die onderhoud of kleine reparaties aan hun fiets willen plegen. Het Falco etage systeem FalcoLevel wordt geplaatst bij de hubs omdat door het dubbellaags parkeren twee keer zo veel fietsen gestald kunnen worden als met enkellaags parkeren; perfect voor plaatsen waar veel fietsen geparkeerd worden zoals in dit geval stations.  De FalcoLok overkappingen  hebben een sedumdak, zijn verlicht en voorzien van toeganscontrole.

Abellio ScotRail

Naast het inrichten van de fietsparkeergelegenheid van  8 stations in London zal Falco ook zorg dragen voor de levering van fietsparkeersystemen aan 346 stations in Schotland via Abellio ScotRail. In totaal gaat het om meer dan 3.500 extra fietsparkeerplaatsen. Ook in Schotland zullen de Cycle hubs worden ingericht met overkappingen en fietsparkeersystemen van Falco. Afhankelijk van de grootte van het station zullen er ook fietspompen en fietsreperatiekoloms aanwezig zijn op de stations. Deze investering dient het fietsgebruik te verhogen van 3% naar 10% binnen de eerste 3 jaar.

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!