Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Falco ontvangt ISO 9001 en 14001

Falco ontvangt ISO 9001 en 14001
Falco ontvangt ISO 9001 en 14001
Bedrijfsnieuws 10 nov 2011

Falco te Vriezenveen heeft het auditprogramma voor de ISO-certificaten succesvol doorlopen. Op 9 november nam de directie de ISO-certificaten 9001 en 14001 dan ook in ontvangst.

Kwaliteit, service, milieu en duurzaamheid zijn altijd belangrijke aspecten geweest voor Falco. Als producent van o.a. fietsparkeervoorzieningen en straatmeubilair zijn duurzame producten belangrijk. Met de ISO-certificaten worden o.a. deze aspecten vastgelegd en aantoonbaar.

 

Middels het ISO-certificaat 9001 legt Falco haar kwaliteitsmanagement vast en wordt bevestigd dat Falco hier ruimschoots aan voldoet. Een goed voorbeeld van Falco's kwaliteit is dat er op geen enkele afdeling aanpassingen zijn gemaakt. Hoofd Bedrijfsbureau van Falco, William Flim, is nauw betrokken geweest bij het proces en vertelt "we hoefden op de werkvloer niets te veranderen, er is zelfs geen opmerking geweest tijdens de audit op geen enkele afdeling". Het vastleggen van deze processen zorgt ervoor dat in de toekomst dit zo blijft en wordt verbeterd waar nodig, ook van Falco's leveranciers.

Het ISO-certificaat 14001 toont aan dat Falco milieuvriendelijk werkt en produceert en dit integreert in haar bedrijfsvoering. Zo hebben o.a. vrachtwagenchauffeurs een training gehad om zuinig te rijden, heeft Falco het Fietsplan geïntroduceerd en worden er nieuwe vrachtwagens aangeschaft met de meest milieuvriendelijke motor (Euro5 EVV).

Franz Friesacher, algemeen directeur en eigenaar geeft hiermee een duidelijke boodschap af. "We willen hiermee laten zien dat een voldoende niet genoeg is, we streven naar een 10+ voor ons milieumanagement". Dat is ook de reden dat Falco voornemens is deel te nemen aan de CO2-ladder.

Op de foto directeur Franz Friesacher en hoofd Bedrijfsbureau William Flim met de ISO-certificaten
Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!