Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Falco kiest al jaren voor FSC® gecertificeerd hardhout

Falco kiest al jaren voor FSC® gecertificeerd hardhout
Falco kiest al jaren voor FSC® gecertificeerd hardhout
Bedrijfsnieuws 31 jul 2013

Al sinds 1997 verwerkt Falco FSC® gecertificeerd hardhout voor producten als fietsoverkappingen en parkmeubilair. Falco bezit voor FSC® gecertificeerd hardhout dan ook een certificaat. Dat certificaat bewijst dat door Falco verwerkt hout is geproduceerd in overeenstemming met de regels van de Forest Stewardship Council® en afkomstig is uit goed beheerde bossen.

De FSC©-certificering beslaat de hele keten, van zagerij tot de fabrikant van eindproducten, van kap tot schap (ook wel Chain of Custody genoemd). De hele keten wordt daarmee bewaakt door onafhankelijke certificeerders en garandeert dat FSC® gecertificeerd hout ook daadwerkelijk FSC-hout is. Het bedrijf dat Falco certificeert is Control Union Certifications. Aan een certificering gaat telkens een uitgebreide audit vooraf.

Leerzame feiten over FSC-hout:

  • Bijna 150 miljoen hectare bos wordt wereldwijd gemanaged volgens de standaarden van de Forest Stewardschip Council (stand: april 2012).
  • Met gecertificeerde bossen in 80 landen op vijf continenten is FSC de leidende standaard voor verantwoorde certificering.
  • Kleine en coöperatieve producenten bezitten 24% van alle FSC Forest Management certificates: dat is 7% van alle FSC-gecertificeerde bosgebieden wereldwijd.
  • In April 2012 waren er 1114 producentencertificaten in het FSC-systeem, inclusief 414 Group Certificates, die staan voor maar liefst 250,000 groepsleden. De meerderheid daarvan zijn kleine en coöperatieve producenten.

Falco draagt het FSC keurmerk een warm hart toe en zou het liefste uitsluitend 100% FSC® gecertificeerd hout willen uitleveren. Ten aanzien van FSC® gecertificeerd tropisch hardhout levert Falco dan ook 100% FSC® gecertificeerd hout. Het FSC gecertificeerd vuren hout kan Falco momenteel alleen aankopen onder de claim FSC Mix 70%. Door het toepassen van FSC Mix 70% vurenhout als gording in combinatie met FSC 100% tropisch hardhout als wandbekleding communiceert Falco in dit geval het label FSC Mix en de claim FSC Mix 70% voor het samengestelde artikel. Falco is gecertificeerd onder nummer CU-COC-008530. Ons FSC®-licentienummer is FSC-C016221.

 

Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!