Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Falco gaat duurzaam bouwen

Falco gaat duurzaam bouwen
Falco gaat duurzaam bouwen
Bedrijfsnieuws 14 apr 2015

Wethouder Oudendijk heeft namens het College van burgemeester en wethouders van Twenterand op donderdag 9 april jl .een intentieovereenkomst ‘Asbest van het bedrijfsdak’ ondertekend. Falco mocht de gemeente Twenterand en Provincie Overijssel welkom heten op het hoofdkantoor in Vriezenveen.

Falco heeft als één van de eerste bedrijven in Twenterand toegezegd om het bestaande asbest te vervangen door duurzame alternatieven. Dat initiatief werd door de wethouder Oudendijk en de Provincie Overijssel aangegrepen om de overeenkomst op het Falco hoofdkantoor te ondertekenen.

Falco gaat met ondersteuning van de gemeente Twenterand en de provincie Overijssel het asbest vervangen. Asbestdaken vormen een potentieel gevaar voor de volksgezondheid en voor de economie.  Het vervangen van het dak is tevens onderdeel van een grote verbouwing; er wordt een nieuwe hal gebouwd ter verbetering van het werkklimaat en duurzaamheid.

Asbest van het bedrijfsdak

Het project ‘Asbest van het Bedrijfsdak’ is een samenwerkingsverband van Overijsselse gemeenten, de provincie Overijssel, Bouwend Nederland (Regio Oost), de Stichting Pioneering, VNO-NCW, Hogeschool Saxion en UNETO-VNO.

Lees meer over

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!