Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Falco bank slaagt ook voor Zweedse duurzaamheidstest

Falco bank slaagt ook voor Zweedse duurzaamheidstest
straatmeubilair buitenbank zitbank buitenmeubilair
Bedrijfsnieuws 4 dec 2012

Sinds 2011 is Modulkonstruktion de vertegenwoordiging in Zweden van Falco producten. Na een aantal projecten waaronder etage-fietsparkeersystemen in Stockholm is er nu ook aandacht voor het FalcoLinea serie straatmeubilair.

De Zweedse vertegenwoordiging Modulkonstruktion wil met de hoogwaardige fietsparkeervoorzieningen van Falco de markt veroveren in Zweden. Maar de fietsparkeersystemen zijn niet het enige waar de Zweedse markt in geïnteresseerd is.

Vanuit een groot bouwproject voor een modern ziekenhuiscomplex is er namelijk aandacht voor de FalcoLinea bank. Daarom kreeg Modulkonstruktion het verzoek van Byggvarubedömningen om de FalcoLinea bank te laten meedoen aan een evaluatie om de duurzaamheid vast te stellen. Falco produceert op een duurzame manier en gebruikt duurzame materialen. Falco voldoet hiermee ook ruim aan de eisen voor duurzaam inkopen die de overheid stelt. En  de FalcoLinea voldoet hiermee ook aan de eisen die de Zweedse norm ‘Byggvarubedömningen’ stelt.

Over Byggvarubedömningen

Vanuit de bouwsector is er in Zweden een norm ontwikkeld om goederen te beoordelen op hun invloed op het milieu, hoe duurzaam ze eigenlijk zijn. De gemeenschappelijke norm heet Byggvarubedömningen en het bijbehorende eenvoudig te hanteren systeem zorgt ervoor dat men eenvoudig goedgekeurde producten kan vinden. Het uiteindelijk doel is om alleen nog maar met duurzame producten volgens Byggvarubedömningen te gaan bouwen.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!