Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Engelse Falco vestiging viert 20-jarig bestaan

Engelse Falco vestiging viert 20-jarig bestaan
Engelse Falco vestiging viert 20-jarig bestaan
Bedrijfsnieuws 28 mrt 2012

De Engelse vestiging van Falco vierde afgelopen maand een jubileumfeest! Falco UK bestaat namelijk 20 jaar en werd gefeliciteerd door Karen Bradley, lid van het parlement voor Staffordshire Moorlands.

Het jubileum werd gevierd in het bedrijfspand van Falco UK, gevestigd in Leek en werd bijgewoond door o.a. parlementslid Karen Bradley. Ze maakte kennis met de werknemers en met een aantal producten van Falco UK. Als speciale gast sneed Bradley de speciaal gemaakte Falco UK taart aan voor alle aanwezigen.

Karen vond het ‘een groot voorrecht te zijn uitgenodigd door Falco UK en samen het 20-jarig bestaan te vieren. Falco UK is een echt succesverhaal en ik wens ze nog meer succes in de komende 20 jaren'.

Geschiedenis van Falco UK

Falco UK begon, in februari 1992 in Winkhill - een klein landelijk dorpje nabij Leek, als Arunhithe Ltd. Het bedrijf begon met het verkopen en installeren van speeltoestellen en had een klein portfolio van producten met vernieuwende fietsparkeersystemen van Falco BV.

Het bedrijf groeit en de vraag naar Falco producten neemt toe met als gevolg dat er ook straatmeubilair, luifels en overkappingen worden toegevoegd aan het assortiment. In mei van dat jaar verhuist het bedrijf naar een nieuw en veel groter pand aan Barnfields in Leek. Hierdoor komt er een grotere ruimte beschikbaar voor kantoor en opslag en kan het bedrijf verder groeien.

In 2004 besluiten de toenmalige eigenaars (Richard en Yvonne Martin) met pensioen te gaan. Falco maakt van de gelegenheid gebruik om te investeren in het bedrijf, haar vraag naar Falco producten te beschermen en belangrijk ontwikkelingskapitaal te verschaffen voor de toekomstige groei. In december 2005 wordt Arunhithe Ltd. officieel een volle dochteronderneming van het Nederlandse bedrijf Falco en wordt omgedoopt naar Falco UK Ltd.

Naar aanleiding van deze investering groeit Falco UK snel, de omzet stijgt en er worden belangrijke contracten gewonnen van lokale autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk en tal van grote privé-ontwikkelingen, zoals Manchester City FC, Euston Station en het Ministerie van Defensie hoofdkantoor in Londen.

In het najaar van 2008 verhuist Falco UK naar een drie keer zo groot pand, gevestigd op het Leekbrook Industrieel terrein. Ook de nieuwe locatie biedt een veel grotere opslagfaciliteit, grotere kantoren en een veilige werkplek voor het groeiende aantal medewerkers.

Nu met meer dan 18 medewerkers en met een order intake die is verdrievoudigd sinds 2005, is Falco UK goed gepositioneerd om verder te groeien in de toekomst en Leek op de kaart te houden als het centrum van fietsen en fietsparkeren bij uitstek!

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!