Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Duurzame investeringen Falco

Duurzame investeringen Falco
Duurzame investeringen Falco
Bedrijfsnieuws 8 sep 2017

Bij Falco kijken we met een groot verantwoordelijkheidsgevoel naar een mooiere buitenwereld. Voor de fabricage van onze producten gebruiken we duurzame materialen zoals hout met het FSC® keurmerk. Andere materialen die we gebruiken, zoals staal, polycarbonaat en restmateriaal worden hergebruikt of zamelen we volledig gescheiden in, zodat het makkelijker te recyclen is.

Falco investeert continue in duurzame oplossingen. Zo zijn vanaf 2024 asbestdaken verboden in Nederland. Falco heeft er echter voor gekozen om in augustus 2017 al het asbest te vervangen! Door dit besluit geeft Falco blijk dat het dit risico zeer serieus neemt. Er is nu volledig nieuwe beplating aangebracht en binnenkort zullen op dit nieuwe dak ook nog een aantalzonnepanelen geplaatst worden. Duurzaam denken en doen!

Sinds 28 november 2017 staat er ook een windmolen op het Falco terrein. Falco is 1 van de eerste Twentse bedrijven die voor een windmolen kiest als middel om lokaal duurzaam energie op te wekken.

Door het plaatsen van denieuwe zonnepanelen en de windmolen is het streven dat Falco voor 100% van de jaarlijkse stroombehoefte zelfvoorzienend zal zijn!

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!