Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Duurzame Falco fietsenrekken in Finland

Duurzame Falco fietsenrekken in Finland
fietsparkeren fietsenrek duurzaam circulair
Bedrijfsnieuws 18 feb 2020

Onze Finse partner koopt al geruime tijd Falco producten zoals fietsenrekken en overkappingen bij Falco. Onlangs ontvingen we bijgaande foto’s met een mooi verhaal. De Falco fietsenrekken van het model Almelo ( inmiddels niet meer in ons assortiment) zijn in 2011 geplaatst in Väinönkatu. Vorig jaar is de straat waar de fietsenrekken geplaatst zijn veranderd in een straat alleen voor voetgangers. De fietsenrekken hadden geen functie meer op de oude locatie. Ondanks de strenge Finse winters, strooizout etc zagen de fietsenrekken er nog zeer goed uit. Daarom heeft de gemeente een nieuwe locatie gevonden voor de fietsenrekken. De fietsenrekken zijn verplaatst naar het Paviljonki Trade Fair Center.

Deze benadering past heel erg goed hoe Falco economie ziet; circulair in plaats van lineair. Lees hier meer over Falco & de circulaire economie. We zien steeds meer van dit soort iniatieven die erop gericht zijn om minder weg te gooien. Hout dat vervangen wordt bij straatmeubilair bijvoorbeeld.

In de nabije toekomst zal Falco de mogelijkheden om circulair te werken nog verder onderzoeken.Ideeen om uw producten in de buitenruimte te vervangen? Wij horen graag van u (info@falco.nl, 0546 55 44 44).

fietsparkeren fietsenrek duurzaam circulair
fietsparkeren fietsenrek duurzaam circulair
Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!