Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Dutch Cycling Embassy; maakt fietsen overal populair

Dutch Cycling Embassy; maakt fietsen overal populair
Dutch Cycling Embassy; maakt fietsen overal populair
Bedrijfsnieuws 30 nov 2013

Recent is door diverse partijen de Dutch Cycling Embassy opgericht. Deze stichting heeft zich ten doel gesteld wereldwijd het fietsen te stimuleren en te faciliteren. Als 's werelds nummer één fietsland hebben we natuurlijk heel veel ervaring met het populariseren van de tweewieler als vervoermiddel bij uitstek. De Dutch Cycling Embassy wil die kennis en ervaring met iedereen delen die er meer over wil weten.

Netwerkgedachte
Het fundament onder de Dutch Cycling Embassy is een breed netwerk van private ondernemingen, publiek en instanties met o.a. deskundigen op het gebied van infrastructuur en verkeer. Ook brengen nationale en lokale overheden hun kennis in, evenals onderzoekinstituten en universiteiten. De Dutch Cycling Embassy ontsluit haar complete netwerk voor belangstellenden uit de hele wereld. Of het nu gaat om de aanleg van fietspaden, parkeerfaciliteiten voor fietsers, fiets gerelateerde productontwikkeling, politieke besluitvorming of e-biking. De Embassy legt de contacten.

16 miljoen inwoners; 18 miljoen fietsen
Dat Nederland, met 18 miljoen fietsen op 16 miljoen inwoners, veel weet van fietsen moge duidelijk zijn. Maar ook de positieve feiten achter het fietsen zijn voor andere landen enorm interessant. We noemen bijvoorbeeld de effecten van fietsen op het milieu, de gezondheid en zelfs de werkgelegenheid in een land. Allemaal positieve gevolgen van fietsen die de Dutch Cycling Embassy met enthousiasme en passie wil gaan uitdragen. Zo'n "wereldwijde ambassadeur" voor het fietsen krijgt van Falco uiteraard alle steun.

Falco helpt adviseren over het fiets parkeren. Want hoe meer fietsen hoe meer behoefte aan een goede en veilige fietsenstalling. En wie kan daar beter bij helpen dan een producent met 60 jaar ervaring en expertise op het gebied van fietsparkeren?

Meer weten over dit initiatief: kijk op www.dutchcycling.nl

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!