Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Buitenruimte Campus Woudestein wint Falco Award Beste Openbare Ruimte 2014

Buitenruimte Campus Woudestein wint Falco Award Beste Openbare Ruimte 2014
Buitenruimte Campus Woudestein wint Falco Award Beste Openbare Ruimte 2014
Bedrijfsnieuws 11 dec 2014

De totaal vernieuwde buitenruimte van Campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft de jaarlijkse Falco Award Beste Openbare Ruimte gewonnen. De jury was erg onder de indruk van de totale make-over van de Campus en van het achterliggende masterplan. De Falco Award werd tijdens het Landelijk Congres Openbare Ruimte 2014 uitgereikt aan de architect Huub Juurlink.

Make over

De vakjury beoordeelde de inzendingen aan de hand van de criteria ‘gebruik’, ‘ruimte’, ‘betrokkenheid’, ‘plek’ en ‘beweeglijkheid’. De jury was onder de indruk van de totale make-over en prees het masterplan van de campus. Er is niet alleen aandacht geweest voor het ‘opleuken’ van de ruimte door het toevoegen van elementen zoals bomen en bankjes; er is echt vanuit alle schaalniveaus aan deze plek ontworpen. Met het toevoegen van grote ruimtelijke invullingen, zoals de centrale as, parkeergarage, groenvlakken en in het oog springende elementen om te ontmoeten zoals het Erasmus Paviljoen – is een openbare ruimte totaal van karakter veranderd, aldus de jury.
Ook was de jury zeer te spreken over het feit dat er goed nagedacht was over kosten in de realisatiefase en de beheerfase. “ Rotterdam krijgt met deze campus een campus voor studenten en docenten, plús een hoogwaardige openbare ruimte voor iedereen.”

Ontwerper Huub Juurlink van Juurlink [+] Geluk: ‘Het universiteitsterrein van de Erasmus Universiteit is het project waar ik in mijn loopbaan het meest trots op ben. Het was een erg dankbare taak om de openbare ruimte opnieuw vorm te mogen geven.’

De andere twee genomineerden locaties waren Catharina Amalia Park, Apeldoorn en Stationsomgeving, Helmond.

Over de Falco Award Beste Openbare Ruimte

Voor de Falco Award kunnen ontwerpers, uitvoerders en gemeenten openbare ruimten ter beoordeling insturen. De jury bestond dit jaar uit experts op de volgende vakgebieden: overheid, architectuur, verlichting, marketing, groen, beton en inrichting buitenruimte. De Falco Award Beste Openbare Ruimte is een initiatief van vakblad Stedelijk Interieur.

Over Campus in Ontwikkeling

De Erasmus Universiteit Rotterdam ziet de vernieuwing van de campus als een noodzakelijke voorwaarde om aan de kwaliteitsverwachtingen van nationale en internationale studenten en onderzoekers te voldoen. Doel is een aansprekende campus te creëren met internationale uitstraling, een aantrekkelijke plek om te studeren, werken en wonen. Hiermee wordt een belangrijke en noodzakelijke stap voorwaarts gedaan om de internationale ambities van de Erasmus Universiteit Rotterdam te realiseren. Na de start in 2007 met het Masterplan Campus in Ontwikkeling is met de opening van het campushart in september 2013 een belangrijk deel van de ambities uit het plan gerealiseerd.

Bron: Erasmus University Rotterdam.

Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!