Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Bestekken Falco voorzien van Standaard RAW 2010

Bestekken Falco voorzien van Standaard RAW 2010
Bestekken Falco voorzien van Standaard RAW 2010
Bedrijfsnieuws 17 jul 2012

De RAW bestekservice op de Falco website is geüpdatet volgens de nieuwe Standaard RAW Bepalingen 2010. Falco’s bestekteksten kunnen hiermee moeiteloos worden overgenomen en gebruikt worden in nieuwe projecten.

Tijdens Infratech 2011 is de RAW Standaard 2010 officieel gepresenteerd door Stichting CROW. Gelijktijdig hiermee is een ingrijpende wijziging van de digitale RAW informatiestructuur aangekondigd (vervanging van het RSU-uitwisselingsformaat door RSX). In het eerste kwartaal van dit jaar heeft deze wijziging zijn beslag gekregen en zijn de voorschrijvers voorzien van nieuwe bestekschrijfsoftware. Hiermee kan de nieuwe catalogus 2010 ook daadwerkelijk worden gebruikt.

Met de introductie van de nieuwste versie van de Standaard RAW Bepalingen dit jaar, zijn veel nieuwe of aangepaste hoofdstukken beschikbaar gekomen. Naast vernieuwingen die het gevolg zijn van nieuwe wet- en regelgeving, zijn verschillende nieuwe of geactualiseerde onderwerpen verschenen, waaronder groenvoorzieningen en gladheidsbestrijding. Stichting CROW raadt de gebruikers van de RAW-systematiek aan om ‘oude’ bestekbestanden (gebaseerd op RAW2005) op korte termijn om te zetten naar RAW2010. Oude bestekbestanden zijn niet meer te gebruiken binnen nieuwe infra-projecten.

U vindt op de website van Falco bij ruim 400 producten in de categorie Fietsparkeren, Overkappingen, Verkeersvoorzieningen en Straatmeubilair bestekteksten in RAW- en STABU-formaat, altijd volgens de laatste richtlijnen.

Over RAW

RAW is een stelsel van juridische, administratieve en technische voorwaarden voor de infrabouw, in te zetten in alle bouwcontracten en toepasbaar in een brede scope van vakgebieden. De RAW-systematiek biedt opdrachtgevers en opdrachtnemers een duidelijk kader om afspraken te maken en vast te leggen.

Bron:    www.crow.nl, ZeeBoer b.v.

Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!