Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Bestekken Falco voorzien van Standaard RAW 2010

Bestekken Falco voorzien van Standaard RAW 2010
Bestekken Falco voorzien van Standaard RAW 2010
Bedrijfsnieuws 17 jul 2012

De RAW bestekservice op de Falco website is geüpdatet volgens de nieuwe Standaard RAW Bepalingen 2010. Falco’s bestekteksten kunnen hiermee moeiteloos worden overgenomen en gebruikt worden in nieuwe projecten.

Tijdens Infratech 2011 is de RAW Standaard 2010 officieel gepresenteerd door Stichting CROW. Gelijktijdig hiermee is een ingrijpende wijziging van de digitale RAW informatiestructuur aangekondigd (vervanging van het RSU-uitwisselingsformaat door RSX). In het eerste kwartaal van dit jaar heeft deze wijziging zijn beslag gekregen en zijn de voorschrijvers voorzien van nieuwe bestekschrijfsoftware. Hiermee kan de nieuwe catalogus 2010 ook daadwerkelijk worden gebruikt.

Met de introductie van de nieuwste versie van de Standaard RAW Bepalingen dit jaar, zijn veel nieuwe of aangepaste hoofdstukken beschikbaar gekomen. Naast vernieuwingen die het gevolg zijn van nieuwe wet- en regelgeving, zijn verschillende nieuwe of geactualiseerde onderwerpen verschenen, waaronder groenvoorzieningen en gladheidsbestrijding. Stichting CROW raadt de gebruikers van de RAW-systematiek aan om ‘oude’ bestekbestanden (gebaseerd op RAW2005) op korte termijn om te zetten naar RAW2010. Oude bestekbestanden zijn niet meer te gebruiken binnen nieuwe infra-projecten.

U vindt op de website van Falco bij ruim 400 producten in de categorie Fietsparkeren, Overkappingen, Verkeersvoorzieningen en Straatmeubilair bestekteksten in RAW- en STABU-formaat, altijd volgens de laatste richtlijnen.

Over RAW

RAW is een stelsel van juridische, administratieve en technische voorwaarden voor de infrabouw, in te zetten in alle bouwcontracten en toepasbaar in een brede scope van vakgebieden. De RAW-systematiek biedt opdrachtgevers en opdrachtnemers een duidelijk kader om afspraken te maken en vast te leggen.

Bron:    www.crow.nl, ZeeBoer b.v.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!