Back to top
Tawk.to

Werk in uitvoering

Home Werk in uitvoering Week 30, Fietsoverkapping demonteren en elders weer opbouwen

Week 30, Fietsoverkapping demonteren en elders weer opbouwen
Week 30, Fietsoverkapping demonteren en elders weer opbouwen
Werk in uitvoering 27 jul 2023

Sinds 2017 heeft het St. Annaziekenhuis in Geldrop volop profijt van de FalcoLok-300 fietsoverkapping. Onlangs bereikte ons de vraag of deze overkapping door ons kon worden gedemonteerd en elders op het terrein opnieuw kon worden opgebouwd. Bij Falco omarmen we graag dit soort projecten, waar circulariteit hoog in het vaandel staat. Waarom immers investeren in een nieuwe overkapping als de 'oude' nog vele jaren meekan?

Bij Falco geloven we dat het hergebruiken van materialen een belangrijke stap is in de richting van een duurzame toekomst,  Wij zijn er trots op dat we uw Falco overkapping een tweede of zelfs een derde leven kunnen geven. Een inspirerend voorbeeld hiervan is te zien bij Colpro, waar een overkapping van een klant een nieuw leven kreeg. In de onderstaande video laten we u graag zien hoe dit proces verliep, en hoort u meer hierover van onze Circulair Manager, John Wermink.

 

Op dit moment bieden we ook gebruikte producten aan op onze website die prima een tweede levensfase in kunnen. Heeft u Falco producten over? We nemen deze producten graag terug! Dergelijke projecten zijn voor Falco een kolfje naar de hand. Onze ervaren monteurs zijn bedreven in het monteren van elke Falco overkapping. Met trots ondersteunen we het streven van Nederland om in 2050 een circulaire economie te realiseren. Het past perfect bij onze visie op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!