Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 37, Circulaire fietsoverkapping voor Kampeerdorp de Zandstuve

Week 37, Circulaire fietsoverkapping voor Kampeerdorp de Zandstuve
circulaire fietsoverkapping
Montage project van de week 14 sep 2023

Kampeerdorp de Zandstuve was op zoek naar een overdekte fietsenstalling voor fietsen van het personeel. De vereiste was dat de overkapping van goede kwaliteit moest zijn, maar het hoefde niet per se nieuw te zijn.

Al enige tijd nemen we op verzoek ook gebruikte overkappingen in, die we nakijken, opknappen waar nodig en opnieuw inzetten. De overkapping die deze week geplaatst is bij het kampeerdorp is begin dit jaar terug gekomen van een klant die behoefte had aan een nieuwe, grotere overkapping. De 15 jaar oude overkapping is in zijn geheel opnieuw opgezet op ons terrein in Vriezenveen en goedgekeurd voor een tweede leven! Het betreft onze populaire overkapping FalcoLok 500.

Lees hier meer over onze circulaire ambities!

Ook interesse in een circulaire overkapping of wilt u uw huidige overkapping laten ophalen door Falco? Neem dan contact op met onze circulaire manager John Wermink voor de mogelijkheden!

131021 circulaire fietsoverkapping
Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!