Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 31, Brugwachtershuisje in Alblasserdam

Week 31, Brugwachtershuisje in Alblasserdam
Week 31, Brugwachtershuisje in Alblasserdam
Montage project van de week 1 aug 2023

In Alblasserdam prijkt sinds deze maand het nieuwe brugwachtershuisje bij de fietsersbrug aan de Zuiderstek. Met zijn groene poedercoating die perfect bij de brug past, is dit huisje niet alleen een functionele, maar ook een aantrekkelijke overkapping. Hoewel onze overkappingen doorgaans worden gebruikt om fietsen veilig en droog te stallen, biedt deze FalcoSpan overkapping een veilig onderkomen voor de brugwachter. 

Standaard bestaat de FalcoSpan overkapping uit een dakelement en staanders, maar door toevoegen van hardglas kan de overkapping ‘dicht’ gemaakt worden. Met wanden van hardglas kan de overkapping afgesloten worden tegen wind en regeninslag. Door de heldere wanden blijft het wel een overkapping waar sociale controle mogelijk blijft. Neem contact op met ons deskundige team voor advies op maat en ontdek de talloze mogelijkheden die onze overkappingen bieden.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!