Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 30, Fietsoverkapping demonteren en elders weer opbouwen

Week 30, Fietsoverkapping demonteren en elders weer opbouwen
Week 30, Fietsoverkapping demonteren en elders weer opbouwen
Montage project van de week 27 jul 2023

Sinds 2017 heeft het St. Annaziekenhuis in Geldrop volop profijt van de FalcoLok-300 fietsoverkapping. Onlangs bereikte ons de vraag of deze overkapping door ons kon worden gedemonteerd en elders op het terrein opnieuw kon worden opgebouwd. Bij Falco omarmen we graag dit soort projecten, waar circulariteit hoog in het vaandel staat. Waarom immers investeren in een nieuwe overkapping als de 'oude' nog vele jaren meekan?

Bij Falco geloven we dat het hergebruiken van materialen een belangrijke stap is in de richting van een duurzame toekomst,  Wij zijn er trots op dat we uw Falco overkapping een tweede of zelfs een derde leven kunnen geven. Een inspirerend voorbeeld hiervan is te zien bij Colpro, waar een overkapping van een klant een nieuw leven kreeg. In de onderstaande video laten we u graag zien hoe dit proces verliep, en hoort u meer hierover van onze Circulair Manager, John Wermink.

 

Op dit moment bieden we ook gebruikte producten aan op onze website die prima een tweede levensfase in kunnen. Heeft u Falco producten over? We nemen deze producten graag terug! Dergelijke projecten zijn voor Falco een kolfje naar de hand. Onze ervaren monteurs zijn bedreven in het monteren van elke Falco overkapping. Met trots ondersteunen we het streven van Nederland om in 2050 een circulaire economie te realiseren. Het past perfect bij onze visie op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!