Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 23: twee fietsoverkappingen bij Ontmoetingsschool de Oanrin

Week 23: twee fietsoverkappingen bij Ontmoetingsschool de Oanrin
Week 23: twee fietsoverkappingen bij Ontmoetingsschool de Oanrin
Montage project van de week 9 jun 2023

Er wordt een nieuwe basisschool gebouwd in Arum: Ontmoetingsschool de Oanrin. En natuurlijk hoort bij een nieuwe school ook een fietsenstalling. De FalcoLok-500 fietsoverkapping is, zoals zo vaak, een uitstekende keuze. Deze overkapping heeft een afmeting van 12x3 meter en beschikt over 3 dubbele deuren aan de lange zijde. De constructie van de overkapping is volledig gemaakt van thermisch verzinkt staal, wat zorgt voor duurzaamheid en corrosiebestendigheid. De bekleding rondom de overkapping is van FSC-gecertificeerd hardhout, wat betekent dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

In de overkapping zijn 36 stuks FalcoLean fietsaanleunbeugels geplaatst. Dit zijn zogenaamde fietsnietjes, waar fietsen tegenaan kunnen worden geplaatst en vastgezet kunnen worden. Deze fietsaanleunbeugels bieden een handige en efficiënte manier om fietsen te stallen.

Daarnaast is er ook een berging geïnstalleerd door de VCA-gecertificeerde monteurs van Falco. Deze berging, genaamd de FalcoLok-300, heeft een afmeting van 4x3 meter en beschikt over een dubbele deur aan de lange zijde. De constructie en opbouw van deze kleinere berging zijn vergelijkbaar met die van de FalcoLok-500. 

Met de combinatie van de FalcoLok-500 fietsoverkapping, de FalcoLean fietsaanleunbeugels en de FalcoLok-300 berging, biedt de fietsenstalling bij de Ontmoetingsschool de Oanrin een praktische en veilige oplossing voor het stallen van fietsen en het opbergen van benodigde materialen.

Bent u bezig met het plannen van een gloednieuw project? Of het nu gaat om bijvoorbeeld een school, een bedrijfspand of een appartementencomplex, wij staan klaar om u te helpen! Met onze expertise en ervaring kunnen wij u ondersteunen bij elke stap van het bouwproces, van conceptontwikkeling tot oplevering. Mail naar info@falco.nl of bel ons op 0546 55 44 44!

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!