Back to top
Tawk.to

Meer groen en straatmeubilair aan Bierkade in Oud Beijerland

Home Projecten Meer groen en straatmeubilair aan Bierkade in Oud Beijerland

De Bierkade in Oud Beijerland kreeg een facelift: Op de kop van de haven werden kleine grasveldjes aangelegd waar robuuste, dubbelzijdige FalcoGlory zitbanken geplaatst zijn zodat wandelaars en andere passanten tot rust kunnen komen en genieten van het uitzicht.

Centrum met aantrekkelijker straatmeubilair

De gemeente Hoeksche Waard wil met het opfleuren van het centrum Oud Beijerland aantrekkelijker maken voor bezoekers. Nadat eerder dit jaar rondom Het Molenplein maar liefst 26 FalcoStretto buitenbanken werden geplaatst, heeft nu de voorheen "stenige" Bierkade de karakterstieken van een groen dorpspark gekregen. Niet alleen kan er gewinkeld worden op de twee dijken in de haven, er rondlopen is ook al leuk.

Robuuste bank

De FalcoGlory banken serie, bestaande uit een enkelzijdige bank met rugleuning, een enkelzijdige bank zonder rugleuning en de hier geleverde dubbelzijdige bank met rugleuning is in 2017 ontworpen op aanvraag van een klant, die op zoek was naar robuust straatmeubilair. De design afdeling van Falco ging aan de slag en kwam tot een zeer fraai resultaat! De zit- en rugdelen van de FalcoGlory zijn van FSC® gecertificeerde hardhouten balken met een afmeting van 100x100mm. De afmeting van het houtwerk zorgt voor een stevig en robuust uiterlijk.

Op zoek naar straatmeubilair voor uw gemeente?

Veel gemeenten die op zoek zijn naar nieuw straatmeubilair voor hun dorps- of stadsplein slagen bij Falco. Naast ons ruime assortiment met standaard producten in verschillende productcategorieën zoals (fiets)overkappingen, fietsenrekken, straatmeubilair en verkeersvoorzieningen, is het bij Falco ook mogelijk om specials te laten ontwerpen. Met ons moderne machinepark en eigen ontwerpafdeling onder één dak bij onze hoofdvestiging in Vriezenveen  is het namelijk relatief eenvoudig om bestaande standaard producten iets aan te passen of een totaal nieuw product te ontwerpen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem contact op met 0546 55 44 44 of mail naar info@falco.nl.

Een greep uit de reeds uitgevoerde projecten in dorps- of stadscentra:

Herinrichting centrum Bodegraven
Herinrichting Hapert
Herinrichting Bovensmilde
Herinrichting De Bogaard Rijswiijk
Herinrichting De Kaai Strijen
Herinrichting Havelte

Op ons Pinterest bord ‘Publieke Ruimte inrichten’ kunt u nog meer uitgevoerde projecten m.b.t. het inrichten van openbare ruimtes bekijken.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!