Back to top
Tawk.to

Meer groen en straatmeubilair aan Bierkade in Oud Beijerland

Home Projecten Meer groen en straatmeubilair aan Bierkade in Oud Beijerland

De Bierkade in Oud Beijerland kreeg een facelift: Op de kop van de haven werden kleine grasveldjes aangelegd waar robuuste, dubbelzijdige FalcoGlory zitbanken geplaatst zijn zodat wandelaars en andere passanten tot rust kunnen komen en genieten van het uitzicht.

Centrum met aantrekkelijker straatmeubilair

De gemeente Hoeksche Waard wil met het opfleuren van het centrum Oud Beijerland aantrekkelijker maken voor bezoekers. Nadat eerder dit jaar rondom Het Molenplein maar liefst 26 FalcoStretto buitenbanken werden geplaatst, heeft nu de voorheen "stenige" Bierkade de karakterstieken van een groen dorpspark gekregen. Niet alleen kan er gewinkeld worden op de twee dijken in de haven, er rondlopen is ook al leuk.

Robuuste bank

De FalcoGlory banken serie, bestaande uit een enkelzijdige bank met rugleuning, een enkelzijdige bank zonder rugleuning en de hier geleverde dubbelzijdige bank met rugleuning is in 2017 ontworpen op aanvraag van een klant, die op zoek was naar robuust straatmeubilair. De design afdeling van Falco ging aan de slag en kwam tot een zeer fraai resultaat! De zit- en rugdelen van de FalcoGlory zijn van FSC® gecertificeerde hardhouten balken met een afmeting van 100x100mm. De afmeting van het houtwerk zorgt voor een stevig en robuust uiterlijk.

Op zoek naar straatmeubilair voor uw gemeente?

Veel gemeenten die op zoek zijn naar nieuw straatmeubilair voor hun dorps- of stadsplein slagen bij Falco. Naast ons ruime assortiment met standaard producten in verschillende productcategorieën zoals (fiets)overkappingen, fietsenrekken, straatmeubilair en verkeersvoorzieningen, is het bij Falco ook mogelijk om specials te laten ontwerpen. Met ons moderne machinepark en eigen ontwerpafdeling onder één dak bij onze hoofdvestiging in Vriezenveen  is het namelijk relatief eenvoudig om bestaande standaard producten iets aan te passen of een totaal nieuw product te ontwerpen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem contact op met 0546 55 44 44 of mail naar info@falco.nl.

Een greep uit de reeds uitgevoerde projecten in dorps- of stadscentra:

Herinrichting centrum Bodegraven
Herinrichting Hapert
Herinrichting Bovensmilde
Herinrichting De Bogaard Rijswiijk
Herinrichting De Kaai Strijen
Herinrichting Havelte

Op ons Pinterest bord ‘Publieke Ruimte inrichten’ kunt u nog meer uitgevoerde projecten m.b.t. het inrichten van openbare ruimtes bekijken.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!