Back to top
Tawk.to

Herinrichting De Kaai Strijen met Falco straatmeubilair

Home Projecten Herinrichting De Kaai Strijen met Falco straatmeubilair

In opdracht van de gemeente Strijen heeft De Kuiper Infrabouw het project “Herinrichting en kadeconstructie de Kaai en omgeving” gerealiseerd. Het doel  was om de centrale plek in het dorp in te richten als de “ Huiskamer van Strijen”. Op het plein is iedereen welkom om te genieten van de rust aan het water en gezellig bij te praten.

Voor het straatmeubilair heeft men gekozen voor Falco als leverancier.

Straatmeubilair op maat

In de Kaai is nu voldoende zitgelegenheid. Speciaal voor dit project heeft Falco  acht  muurbanken ontworpen en geproduceerd. De muurbanken zijn opgedeeld in twee segmenten van  4 banken. De banken zijn gebaseerd op het populaire model FalcoLinea en bevatten twee banksteunen. De zitdelen bestaan uit FSC gecertificeerde hardhouten latten en de stalen delen van de bank zijn gepoedercoat in een antracietgrijze kleur. Daarnaast zijn er zeven enkelzijdige zitbanken FalcoLinea met rugleuning geplaatst in de omgeving van de Kaai. De stalen delen van deze zitbanken zijn gepoedercoat in dezelfde grijze kleur als de muurbanken.

FalcoLinea serie

Naast banken uit de serie falcoLinea staan er in Strijen ook FalcoLinea afvalbakken en plantenbakken. Geheel in lijn met de rest van het straatmeubilair bestaan de afvalbakken en plantenbakken ook uit FSC gecertificeerde hardhouten latten en is het staalwerk gepoedercoat in grijs.

Advies

Wenst u ook advies  over de herindeling van een plein of dorpskern? Onze adviseurs en ontwerpers denken graag met u mee.  Door onze eigen ontwerpafdeling en moderne productie faciliteiten kunnen we relatief eenvoudig producten op maat voor u ontwerpen en produceren.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!