Back to top
Tawk.to

Herinrichting De Bogaard Rijswijk

Home Projecten Herinrichting De Bogaard Rijswijk

De gemeente Rijswijk had de wens om het Bogaardplein te transformeren van een stenige vlakte naar een uitnodigende plek waar het aangenaam toeven is. Voor het straatmeubilair is men bij Falco terecht gekomen. Al in het voorstadium is er intensief contact geweest tussen de Gemeente Rijswijk en Falco's projectadviseurs.De straatmeubilair producten zijn in fases geplaatst.

FalcoLinea XXL banken met plantgat

In het winkelcentrum In de Bogaard zijn vier zitbanken van het model FalcoLinea XXL geplaatst. Elke bank bestaat uit vier delen waaronder een lage bank, een bank met rugleuning en een opening voor de bomen. Ondernemers van het winkelcentrum zijn zeer te spreken over de nieuwe multifunctionele zitelementen en zijn van mening dat de FalcoLinea XXL banken zeker zullen bijdragen aan het bewerkstelligen van de gebiedsvisie voor het winkelcentrum. In deze visie wordt gesproken over het verhogen van de kwaliteit  van de  openbare ruimte zodat deze uitnodigt om lang(er) in te verblijven. Met de plaatsing van de luxe banken wordt hieraan tegemoet gekomen. 

De XXL banken bestaan uit  FSC® gecertificeerd hardhouten bankplanken, omlijstend staalwerk en de kopse zijdes van de banken zijn voorzien van een afdekplaat. Het staalwerk is gepoedercoat in een diepzwarte kleur. 

FalcoLinea XXL is in samenwerking met ipv Delft tot stand gekomen. 

FalcoLinea picknickset

Op het bomenplein in winkelcentrum De Bogaard zijn zes 2-delige FalcoLinea picknicksets geplaatst. Door de plaatsing van de FalcoLinea picknicksets is het bomenplein een gezellige ontmoetingsplek geworden.

Op maat gemaakt

Er zijn verschillende uitvoeringen van een op maat gemaakte bank.

De Gemeente Rijswijk heeft gekozen voor een op maat gemaakte variant met drie steunen per bank in plaats van 2 steunen. Door te kiezen voor drie steunen kan de zitbank een stuk langer gemaakt worden. De op maat gemaakte banken voor de Gemeente Rijswijk hebben een lengte van 300 cm. Verzoeken van klanten om banken net iets anders te maken dan het standaard product kunnen we relatief eenvoudig inwilligen doordat we op ons hoofdkantoor in Vriezenveen een afdeling productontwikkeling hebben die op korte termijn een nieuwe tekening kunnen maken en kunnen schakelen met de productie of het op maat gemaakte product te realiseren is.

Advies

Ook bezig met de aanschaf van straatmeubilair? Een van onze projectadviseurs denkt graag met u mee. Samen met onze afdeling productontwikkeling kan er op maat gemaakt straatmeubilair worden gemaakt. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!