Back to top
Tawk.to

Herinrichting De Bogaard Rijswijk

Home Projecten Herinrichting De Bogaard Rijswijk

De gemeente Rijswijk had de wens om het Bogaardplein te transformeren van een stenige vlakte naar een uitnodigende plek waar het aangenaam toeven is. Voor het straatmeubilair is men bij Falco terecht gekomen. Al in het voorstadium is er intensief contact geweest tussen de Gemeente Rijswijk en Falco's projectadviseurs.De straatmeubilair producten zijn in fases geplaatst.

FalcoLinea XXL banken met plantgat

In het winkelcentrum In de Bogaard zijn vier zitbanken van het model FalcoLinea XXL geplaatst. Elke bank bestaat uit vier delen waaronder een lage bank, een bank met rugleuning en een opening voor de bomen. Ondernemers van het winkelcentrum zijn zeer te spreken over de nieuwe multifunctionele zitelementen en zijn van mening dat de FalcoLinea XXL banken zeker zullen bijdragen aan het bewerkstelligen van de gebiedsvisie voor het winkelcentrum. In deze visie wordt gesproken over het verhogen van de kwaliteit  van de  openbare ruimte zodat deze uitnodigt om lang(er) in te verblijven. Met de plaatsing van de luxe banken wordt hieraan tegemoet gekomen. 

De XXL banken bestaan uit  FSC® gecertificeerd hardhouten bankplanken, omlijstend staalwerk en de kopse zijdes van de banken zijn voorzien van een afdekplaat. Het staalwerk is gepoedercoat in een diepzwarte kleur. 

FalcoLinea XXL is in samenwerking met ipv Delft tot stand gekomen. 

FalcoLinea picknickset

Op het bomenplein in winkelcentrum De Bogaard zijn zes 2-delige FalcoLinea picknicksets geplaatst. Door de plaatsing van de FalcoLinea picknicksets is het bomenplein een gezellige ontmoetingsplek geworden.

Op maat gemaakt

Er zijn verschillende uitvoeringen van een op maat gemaakte bank.

De Gemeente Rijswijk heeft gekozen voor een op maat gemaakte variant met drie steunen per bank in plaats van 2 steunen. Door te kiezen voor drie steunen kan de zitbank een stuk langer gemaakt worden. De op maat gemaakte banken voor de Gemeente Rijswijk hebben een lengte van 300 cm. Verzoeken van klanten om banken net iets anders te maken dan het standaard product kunnen we relatief eenvoudig inwilligen doordat we op ons hoofdkantoor in Vriezenveen een afdeling productontwikkeling hebben die op korte termijn een nieuwe tekening kunnen maken en kunnen schakelen met de productie of het op maat gemaakte product te realiseren is.

Advies

Ook bezig met de aanschaf van straatmeubilair? Een van onze projectadviseurs denkt graag met u mee. Samen met onze afdeling productontwikkeling kan er op maat gemaakt straatmeubilair worden gemaakt. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!