Back to top
Tawk.to

Herinrichting Piet Soerplein in Havelte

Home Projecten Herinrichting Piet Soerplein in Havelte

Ontwerpbuerau NOHNIK* heeft in opdracht van de Gemeente Westerveld de herinrichting van het Piet Soerplein in Havelte vormgegeven.  Met het ontwerp is ingezet in het sterk vergroenen van het plein en het terugdringen van het grote oppervlak aan verharding. Het resultaat is een groen en gezellig plein.

Op maat gemaakt straatmeubilair

Voor het straatmeubilair is de keuze gevallen op op maat gemaakte banken.  In totaal zijn er tien bankjes zonder rug en vier banken met rug geplaatst. Van de tien bankjes is er 1 bank op een voetplaat geplaatst in een bushokje en de negen andere banken zijn onder maaiveld geplaatst.  De banken zijn naar wens naast elkaar geplaatst worden, zodat de lengte van de bank modulair wordt opgebouwd.

Tevens zijn er 4 poefjes geplaatst die perfect bij de banken passen . De banken en de poefjes bestaan  uit FSC®-gecertificeerd hardhout gecombineerd met staal. Het staal is thermisch verzinkt en gepoedercoat in een grijze kleur (RAL 7021).

De afvalbak die geplaatst is, de FalcoLinea afvalbak met opening aan de zijkant, bestaat ook uit FSC®-gecertificeerde hardhouten delen die omvat worden door stripstalen. Ook bij de afvalbak is het staal gepoedercoat in de RAL kleur 7021.

Fietsparkeren

Op verschillende plekken op en rondom het plein zijn stalen fietsaanleunbeugels geplaatst, in totaal 86 stuks. De stalen fietsaanleunbeugels, ook wel genoemd fietsnietjes,  zijn ook gepoederoat in dezelfde kleur als de poefjes, banken en afvalbak.

Advies

Ook op maat gemaakt straatmeubilair en fietsparkeersystemen voor de openbare ruimte nodig? Een van onze projectadviseurs denkt graag met u mee. Samen met onze afdeling productontwikkeling kan er op maat gemaakt straatmeubilair worden gemaakt. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl.

*laatste foto is gemaakt door Ontwerpbuerau NOHNIK

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!