Back to top
Tawk.to

Herinrichting Piet Soerplein in Havelte

Home Projecten Herinrichting Piet Soerplein in Havelte

Ontwerpbuerau NOHNIK* heeft in opdracht van de Gemeente Westerveld de herinrichting van het Piet Soerplein in Havelte vormgegeven.  Met het ontwerp is ingezet in het sterk vergroenen van het plein en het terugdringen van het grote oppervlak aan verharding. Het resultaat is een groen en gezellig plein.

Op maat gemaakt straatmeubilair

Voor het straatmeubilair is de keuze gevallen op op maat gemaakte banken.  In totaal zijn er tien bankjes zonder rug en vier banken met rug geplaatst. Van de tien bankjes is er 1 bank op een voetplaat geplaatst in een bushokje en de negen andere banken zijn onder maaiveld geplaatst.  De banken zijn naar wens naast elkaar geplaatst worden, zodat de lengte van de bank modulair wordt opgebouwd.

Tevens zijn er 4 poefjes geplaatst die perfect bij de banken passen . De banken en de poefjes bestaan  uit FSC®-gecertificeerd hardhout gecombineerd met staal. Het staal is thermisch verzinkt en gepoedercoat in een grijze kleur (RAL 7021).

De afvalbak die geplaatst is, de FalcoLinea afvalbak met opening aan de zijkant, bestaat ook uit FSC®-gecertificeerde hardhouten delen die omvat worden door stripstalen. Ook bij de afvalbak is het staal gepoedercoat in de RAL kleur 7021.

Fietsparkeren

Op verschillende plekken op en rondom het plein zijn stalen fietsaanleunbeugels geplaatst, in totaal 86 stuks. De stalen fietsaanleunbeugels, ook wel genoemd fietsnietjes,  zijn ook gepoederoat in dezelfde kleur als de poefjes, banken en afvalbak.

Advies

Ook op maat gemaakt straatmeubilair en fietsparkeersystemen voor de openbare ruimte nodig? Een van onze projectadviseurs denkt graag met u mee. Samen met onze afdeling productontwikkeling kan er op maat gemaakt straatmeubilair worden gemaakt. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl.

*laatste foto is gemaakt door Ontwerpbuerau NOHNIK

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!