Back to top
Tawk.to

Straatmeubilair zorgt voor meer beleving bij winkelcentrum Brunssum

Home Projecten Straatmeubilair zorgt voor meer beleving bij winkelcentrum Brunssum

Het winkelhart in het autovrije centrum van Brunssum was hard toe aan een opknapbeurt. De openbare ruimte rondom Winkelcentrum de Parel werd heringericht; inclusief straatmeubilair in de vorm van banken, zitelementen en afvalbakken.

Beleving

Winkelcentra gericht op ‘beleving’ hebben minder kans op leegstand. In Brunssum ontstond daarom een initiatief om het winkelhart in het centrum van Brunssum  aan te pakken. Een werkgroep, bestaande uit ondernemers en gemeente, ging aan de slag met vernieuwing en verbetering van gevels, straatmeubilair en bloembakken. Daarop ging Falco’s projectadviseur ter plaatse op bezoek om de mogelijkheden door te nemen. Het resultaat mag er zijn! Op diverse plekken rondom het winkelcentrum zijn comfortabele zitgelegenheden gecreëerd.

Meerdere zitplekken

Zo zijn er op bestaande betonnen blokken muurbanken geplaatst; zowel in rechte als in ronde opstelling. De muurbanken zijn gebaseerd op de FalcoSinus serie en zijn opgebouwd uit een thermisch verzinkt stalen onderconstructie gecoat in RAL 7016 en bekleed met FSC® gecertificeerd hardhouten bank-/rugplanken. Geen fan van betonnen blokken? Dan is de FalcoFlora serie een alternatief: stalen gazonranden worden op een stijlvolle manier gecombineerd met comfortabele zitelementen en ander straatmeubilair. Er bestaan talloze verschillende mogelijkheden om een FalcoFlora opstelling te maken. 

Zitelementen met geïntegreerde plantenbak

Daarnaast hebben wij twee stuks FalcoLinea XXL zitelementen geleverd en geplaatst. De XXL zitbank is geen standaard bank met vastliggende afmetingen en werd geheel naar wens voor de gemeente Brunssum ontworpen en geproduceerd. De comfortabele zitbanken zijn voorzien van een geintegreerde plantenbak. Verschillende FalcoLinea XXL opstellingen zijn al geplaatst op diverse locaties: bijvoorbeeld in Helmond, Hengelo, Barneveld, Zwolle, Rijswijk en Veenendaal.

Standaard bank en plantenbak

Tot slot zijn her en der zes stuks enkelzijdig FalcoLinea banken en drie stuks FalcoLinea plantenbakken geplaatst. Bij zowel de banken, plantenbakken en de FalcoLinea XXL zitelementen is de stalen constructie gepoedercoat in RAL 7016, antracietgrijs en is wederom gebruik gemaakt van FSC® gecertificeerd hardhouten belatting.

Advies

Ook bezig met de inrichting van de openbare ruimte? Een van onze projectadviseurs denkt graag met u mee. Samen met onze afdeling productontwikkeling kan er op maat gemaakt straatmeubilair worden gemaakt. Bel 0546 55 44 44, e-mail naar verkoop@falco.nl of neem een kijkje op onze Pinterest pagina bij het bord Publieke Ruimte inrichten.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!