Back to top
Tawk.to

Straatmeubilair zorgt voor meer beleving bij winkelcentrum Brunssum

Home Projecten Straatmeubilair zorgt voor meer beleving bij winkelcentrum Brunssum

Het winkelhart in het autovrije centrum van Brunssum was hard toe aan een opknapbeurt. De openbare ruimte rondom Winkelcentrum de Parel werd heringericht; inclusief straatmeubilair in de vorm van banken, zitelementen en afvalbakken.

Beleving

Winkelcentra gericht op ‘beleving’ hebben minder kans op leegstand. In Brunssum ontstond daarom een initiatief om het winkelhart in het centrum van Brunssum  aan te pakken. Een werkgroep, bestaande uit ondernemers en gemeente, ging aan de slag met vernieuwing en verbetering van gevels, straatmeubilair en bloembakken. Daarop ging Falco’s projectadviseur ter plaatse op bezoek om de mogelijkheden door te nemen. Het resultaat mag er zijn! Op diverse plekken rondom het winkelcentrum zijn comfortabele zitgelegenheden gecreëerd.

Meerdere zitplekken

Zo zijn er op bestaande betonnen blokken muurbanken geplaatst; zowel in rechte als in ronde opstelling. De muurbanken zijn gebaseerd op de FalcoSinus serie en zijn opgebouwd uit een thermisch verzinkt stalen onderconstructie gecoat in RAL 7016 en bekleed met FSC® gecertificeerd hardhouten bank-/rugplanken. Geen fan van betonnen blokken? Dan is de FalcoFlora serie een alternatief: stalen gazonranden worden op een stijlvolle manier gecombineerd met comfortabele zitelementen en ander straatmeubilair. Er bestaan talloze verschillende mogelijkheden om een FalcoFlora opstelling te maken. 

Zitelementen met geïntegreerde plantenbak

Daarnaast hebben wij twee stuks FalcoLinea XXL zitelementen geleverd en geplaatst. De XXL zitbank is geen standaard bank met vastliggende afmetingen en werd geheel naar wens voor de gemeente Brunssum ontworpen en geproduceerd. De comfortabele zitbanken zijn voorzien van een geintegreerde plantenbak. Verschillende FalcoLinea XXL opstellingen zijn al geplaatst op diverse locaties: bijvoorbeeld in Helmond, Hengelo, Barneveld, Zwolle, Rijswijk en Veenendaal.

Standaard bank en plantenbak

Tot slot zijn her en der zes stuks enkelzijdig FalcoLinea banken en drie stuks FalcoLinea plantenbakken geplaatst. Bij zowel de banken, plantenbakken en de FalcoLinea XXL zitelementen is de stalen constructie gepoedercoat in RAL 7016, antracietgrijs en is wederom gebruik gemaakt van FSC® gecertificeerd hardhouten belatting.

Advies

Ook bezig met de inrichting van de openbare ruimte? Een van onze projectadviseurs denkt graag met u mee. Samen met onze afdeling productontwikkeling kan er op maat gemaakt straatmeubilair worden gemaakt. Bel 0546 55 44 44, e-mail naar verkoop@falco.nl of neem een kijkje op onze Pinterest pagina bij het bord Publieke Ruimte inrichten.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!