Back to top
Tawk.to

Op maat gemaakt multifunctioneel zitmeubilair in Barneveld

Home Projecten Op maat gemaakt multifunctioneel zitmeubilair in Barneveld

Een belangrijke winkelstraat in het centrum van Barneveld, Het Dijkje, is gerenoveerd om de straat weer aantrekkelijk te maken voor winkelend publiek. De renovatie hield o.a een nieuwe verkeerssituatie, een nieuwe vloer, nieuwe groenvoorzieningen en nieuw straatmeubilair. Falco heeft zorg gedragen voor de banken, gecombineerd met groenvoorziening.

Op maat

Nick Lenderink, landschapsarchitect bij de Gemeente Barneveld, heeft na een bezoek aan onze hoofdvestiging in Vriezenveen, gekozen voor Falco om de banken (mede) te ontwerpen, produceren en te plaatsen. De heer Lenderink was onder de indruk van Falco’s eigen ontwerpafdeling en productiefaciliteiten. In nauwe samenwerking zijn er 4 zit elementen tot stand gekomen. Er is gekozen voor XXL bankelementen die op maat zijn gemaakt voor de Gemeente Barneveld. De middenstand wilde ook graag meer groenvoorzieningen in de straat. Beplanting in maaiveld was onmogelijk, doordat er ontzettend veel kabels en leidingen onder de grond liggen.  Het was dus noodzakelijk dat het groen in de straat mobiel zou zijn, in de FalcoLinea XXL banken is een plantenbak een geïntegreerd onderdeel. De letters van donateur Rabobank zijn door Falco met een plasmasnijder in een zijvak  opgenomen, in Rabobank blauw. De staalconstructie van al het straatmeubilair is gepoedercoat in RAL 7045 en de hardhouten latten zijn van FSC hout. Het meest in het oog springende detail in het straatbeeld is het beeldhouwwerk van de Barneveldse legende Jan van Schaffelaar, gemaakt door Jan-Carel Koster. Het standbeeld zit tussen twee banken in en is zo onderdeel van de publieke ruimte.

Hier kunt u het artikel in vakblad Stedelijk Interieur lezen over Het Dijkje in Barneveld.

FalcoLinea XXL ; multifunctionele zitbank

De populaire serie FalcoLinea XXL, ontworpen in samenwerking met ipv Delft, is geen standaard bank. De afmetingen worden altijd in samenspraak en geheel naar wens van de klant vastgelegd. In verschillende stadscentra en scholen kan men de FalcoLinea XXL vinden:

Advies

Ook geïnteresseerd in uniek, op maat gemaakt straatmeubilair voor uw buitenruimte? Maak dan vrijblijvend een afspraak met onze projectadviseurs en designers voor de mogelijkheden. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl. U kunt uiteraard ook ons Pinterest bord “ Publieke ruimte inrichten” raadplegen.

De foto’s zijn afkomstig van Gemeente Barneveld

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!