Back to top
Tawk.to

Op maat gemaakt multifunctioneel zitmeubilair in Barneveld

Home Projecten Op maat gemaakt multifunctioneel zitmeubilair in Barneveld

Een belangrijke winkelstraat in het centrum van Barneveld, Het Dijkje, is gerenoveerd om de straat weer aantrekkelijk te maken voor winkelend publiek. De renovatie hield o.a een nieuwe verkeerssituatie, een nieuwe vloer, nieuwe groenvoorzieningen en nieuw straatmeubilair. Falco heeft zorg gedragen voor de banken, gecombineerd met groenvoorziening.

Op maat

Nick Lenderink, landschapsarchitect bij de Gemeente Barneveld, heeft na een bezoek aan onze hoofdvestiging in Vriezenveen, gekozen voor Falco om de banken (mede) te ontwerpen, produceren en te plaatsen. De heer Lenderink was onder de indruk van Falco’s eigen ontwerpafdeling en productiefaciliteiten. In nauwe samenwerking zijn er 4 zit elementen tot stand gekomen. Er is gekozen voor XXL bankelementen die op maat zijn gemaakt voor de Gemeente Barneveld. De middenstand wilde ook graag meer groenvoorzieningen in de straat. Beplanting in maaiveld was onmogelijk, doordat er ontzettend veel kabels en leidingen onder de grond liggen.  Het was dus noodzakelijk dat het groen in de straat mobiel zou zijn, in de FalcoLinea XXL banken is een plantenbak een geïntegreerd onderdeel. De letters van donateur Rabobank zijn door Falco met een plasmasnijder in een zijvak  opgenomen, in Rabobank blauw. De staalconstructie van al het straatmeubilair is gepoedercoat in RAL 7045 en de hardhouten latten zijn van FSC hout. Het meest in het oog springende detail in het straatbeeld is het beeldhouwwerk van de Barneveldse legende Jan van Schaffelaar, gemaakt door Jan-Carel Koster. Het standbeeld zit tussen twee banken in en is zo onderdeel van de publieke ruimte.

Hier kunt u het artikel in vakblad Stedelijk Interieur lezen over Het Dijkje in Barneveld.

FalcoLinea XXL ; multifunctionele zitbank

De populaire serie FalcoLinea XXL, ontworpen in samenwerking met ipv Delft, is geen standaard bank. De afmetingen worden altijd in samenspraak en geheel naar wens van de klant vastgelegd. In verschillende stadscentra en scholen kan men de FalcoLinea XXL vinden:

Advies

Ook geïnteresseerd in uniek, op maat gemaakt straatmeubilair voor uw buitenruimte? Maak dan vrijblijvend een afspraak met onze projectadviseurs en designers voor de mogelijkheden. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl. U kunt uiteraard ook ons Pinterest bord “ Publieke ruimte inrichten” raadplegen.

De foto’s zijn afkomstig van Gemeente Barneveld

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!