Back to top
Tawk.to

Falco plaatst unieke banken in stadscentrum Hengelo

Home Projecten Falco plaatst unieke banken in stadscentrum Hengelo

In opdracht van de Gemeente Hengelo heeft Falco in nauwe samenwerking met ontwerpbureau  IPV Delft vier bijzondere banken ontwikkeld en geplaatst in het centrum van Hengelo (Overijssel). De banken zijn speciaal ontworpen voor de Gemeente Hengelo door ipv Delft en geïnspireerd op de FalcoLinea serie.

Straatmeubilair met meerdere functies

De wens van de Gemeente Hengelo was om banken te plaatsen in het centrum van Hengelo die meerdere functies hadden. Ten eerste moest het winkelend publiek goed kunnen zitten op de banken en daarnaast moesten er planten geplaatst worden in geïntegreerde plantenbakken. Resultaat van een intensieve samenwerking tussen Falco, ipv Delft en de Gemeente Hengelo heeft geleid tot vier unieke XXL banken, bestaande uit drie delen.  Elke “unit” bestaat uit een lage bank, een bank met rugleuning en een bank met plantenbak. Voor de bekleding van de bank is gebruik gemaakt van FSC® gecertificeerd hardhouten bankplanken en de kopse zijdes van de banken zijn voorzien van een afdekplaat. Zowel het staalwerk van de banken en de invulpanelen zijn op kleur gebracht; de invulpanelen hebben een opvallende oranje kleur gekregen en voor het omlijstende staalwerk is een zwartgrijze kleur gekozen.

Falco voor uw project

Alle partijen zijn tevreden over het eindresultaat en de samenwerking. Gemeente Hengelo vond het een pluspunt  dat Falco de productie van de banken in eigen beheer heeft; op deze manier kan er makkelijk geschakeld worden en is het mogelijk producten op maat te maken.

Falco werkt vaker samen met ontwerpbureau IPV Delft. Eind vorig jaar bijvoorbeeld heeft Falco in samenwerking met ipv Delft het Wilhelminaplein in Leeuwarden verfraaid met een aantal op maat gemaakte boombanken. Dit plein won eind 2013 de Falco Award Beste Openbare Ruimte.

Bent u op zoek naar een  partij die uw project van begin tot eind kan uitvoeren? Neem contact op met Falco op 0546 55 44 44 of via verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!