Back to top
Tawk.to

Falco plaatst unieke banken in stadscentrum Hengelo

Home Projecten Falco plaatst unieke banken in stadscentrum Hengelo

In opdracht van de Gemeente Hengelo heeft Falco in nauwe samenwerking met ontwerpbureau  IPV Delft vier bijzondere banken ontwikkeld en geplaatst in het centrum van Hengelo (Overijssel). De banken zijn speciaal ontworpen voor de Gemeente Hengelo door ipv Delft en geïnspireerd op de FalcoLinea serie.

Straatmeubilair met meerdere functies

De wens van de Gemeente Hengelo was om banken te plaatsen in het centrum van Hengelo die meerdere functies hadden. Ten eerste moest het winkelend publiek goed kunnen zitten op de banken en daarnaast moesten er planten geplaatst worden in geïntegreerde plantenbakken. Resultaat van een intensieve samenwerking tussen Falco, ipv Delft en de Gemeente Hengelo heeft geleid tot vier unieke XXL banken, bestaande uit drie delen.  Elke “unit” bestaat uit een lage bank, een bank met rugleuning en een bank met plantenbak. Voor de bekleding van de bank is gebruik gemaakt van FSC® gecertificeerd hardhouten bankplanken en de kopse zijdes van de banken zijn voorzien van een afdekplaat. Zowel het staalwerk van de banken en de invulpanelen zijn op kleur gebracht; de invulpanelen hebben een opvallende oranje kleur gekregen en voor het omlijstende staalwerk is een zwartgrijze kleur gekozen.

Falco voor uw project

Alle partijen zijn tevreden over het eindresultaat en de samenwerking. Gemeente Hengelo vond het een pluspunt  dat Falco de productie van de banken in eigen beheer heeft; op deze manier kan er makkelijk geschakeld worden en is het mogelijk producten op maat te maken.

Falco werkt vaker samen met ontwerpbureau IPV Delft. Eind vorig jaar bijvoorbeeld heeft Falco in samenwerking met ipv Delft het Wilhelminaplein in Leeuwarden verfraaid met een aantal op maat gemaakte boombanken. Dit plein won eind 2013 de Falco Award Beste Openbare Ruimte.

Bent u op zoek naar een  partij die uw project van begin tot eind kan uitvoeren? Neem contact op met Falco op 0546 55 44 44 of via verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!