Back to top
Tawk.to

Levendig plein met zitelementen en boombescherming ineen

Home Projecten Levendig plein met zitelementen en boombescherming ineen

Het Wilhelminaplein in het centrum van Leeuwarden is in de afgelopen 2 jaar gerenoveerd. Onder het plein is bijvoorbeeld een nieuwe 2-laagse parkeergarage aangebracht.

Het plein zelf is uitgebreid met winkels en appartementen en ook het nieuwe Fries Museum heeft een prominente plek aan het plein gekregen. Falco heeft in nauwe samenwerking met ipv Delft een belangrijk steentje bijgedragen aan de metamorfose van de historische binnenstad van Leeuwarden.

Samenwerking

Ontwerpbureau ipv Delft heeft boombanken ontworpen die door Falco technisch uitgewerkt en geproduceerd zijn. De boombanken beschermen zilveresdoorns en worden tevens gebruikt als zitplaats. Bij het ontwerp is rekening gehouden met het multifunctionele karakter van het Wilhelminaplein, de banken zijn onderhoudsvrij en hebben een tijdloze uitstraling.

Uitwerking boombanken

De boombanken hebben een afmeting van 5 bij 2 meter en bestaan uit een stalen frame, stalen eindplaten en een bekleding van FSC®-gecertificeerd hardhouten latten.

De banken zijn voorzien van LED verlichting en een uitneembaar luik. Achter het luik bevindt zich een schakelkast om de LED- en kerstverlichting te bedienen. Ook is het door de wegneembare luiken mogelijk om makkelijk onder de banken te komen, dit kan handig zijn als er bijvoorbeeld een bankplaat vervangen moeten worden. De boombanken zijn niet alleen mooi om te zien en hebben een hoog zitcomfort, de banken zijn ook zeer robuust. Door de bedrijvigheid op het plein, waarbij met enige regelmaat vrachtwagens het plein op rijden, is dit een extra veiligheidsmaatregel tegen kleine ongelukjes.

In totaal heeft Falco 10 boombanken voor de Gemeente Leeuwarden geproduceerd. Falco heeft ook zorg gedragen voor de montage van de boombanken op het plein in Leeuwarden. Met de uitvoering van dit mooie project laat Falco zien dat zij goed in staat is om ook complexe projecten op maat uit te voeren en te begeleiden. Van ontwikkeling tot productie en desgewenst de montage op locatie, verzorgt Falco uw project van begin tot eind.

Falco werkt op een duurzame manier; is in het bezit van ISO 9001 en 14001 en voldoet aan de criteria die gesteld worden door de overheid aan duurzaam inkopen. Hoe Falco dat doet is nu mooi samengevat in een korte film. De film is hier te vinden.

Foto’s: ipv Delft

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!