Back to top
Tawk.to

Levendig plein met zitelementen en boombescherming ineen

Home Projecten Levendig plein met zitelementen en boombescherming ineen

Het Wilhelminaplein in het centrum van Leeuwarden is in de afgelopen 2 jaar gerenoveerd. Onder het plein is bijvoorbeeld een nieuwe 2-laagse parkeergarage aangebracht.

Het plein zelf is uitgebreid met winkels en appartementen en ook het nieuwe Fries Museum heeft een prominente plek aan het plein gekregen. Falco heeft in nauwe samenwerking met ipv Delft een belangrijk steentje bijgedragen aan de metamorfose van de historische binnenstad van Leeuwarden.

Samenwerking

Ontwerpbureau ipv Delft heeft boombanken ontworpen die door Falco technisch uitgewerkt en geproduceerd zijn. De boombanken beschermen zilveresdoorns en worden tevens gebruikt als zitplaats. Bij het ontwerp is rekening gehouden met het multifunctionele karakter van het Wilhelminaplein, de banken zijn onderhoudsvrij en hebben een tijdloze uitstraling.

Uitwerking boombanken

De boombanken hebben een afmeting van 5 bij 2 meter en bestaan uit een stalen frame, stalen eindplaten en een bekleding van FSC®-gecertificeerd hardhouten latten.

De banken zijn voorzien van LED verlichting en een uitneembaar luik. Achter het luik bevindt zich een schakelkast om de LED- en kerstverlichting te bedienen. Ook is het door de wegneembare luiken mogelijk om makkelijk onder de banken te komen, dit kan handig zijn als er bijvoorbeeld een bankplaat vervangen moeten worden. De boombanken zijn niet alleen mooi om te zien en hebben een hoog zitcomfort, de banken zijn ook zeer robuust. Door de bedrijvigheid op het plein, waarbij met enige regelmaat vrachtwagens het plein op rijden, is dit een extra veiligheidsmaatregel tegen kleine ongelukjes.

In totaal heeft Falco 10 boombanken voor de Gemeente Leeuwarden geproduceerd. Falco heeft ook zorg gedragen voor de montage van de boombanken op het plein in Leeuwarden. Met de uitvoering van dit mooie project laat Falco zien dat zij goed in staat is om ook complexe projecten op maat uit te voeren en te begeleiden. Van ontwikkeling tot productie en desgewenst de montage op locatie, verzorgt Falco uw project van begin tot eind.

Falco werkt op een duurzame manier; is in het bezit van ISO 9001 en 14001 en voldoet aan de criteria die gesteld worden door de overheid aan duurzaam inkopen. Hoe Falco dat doet is nu mooi samengevat in een korte film. De film is hier te vinden.

Foto’s: ipv Delft

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!