Back to top
Tawk.to

FalcoLinea boombakken en XXL banken voor centrum Stadshagen, Zwolle

Home Projecten FalcoLinea boombakken en XXL banken voor centrum Stadshagen, Zwolle

Stadshagen pakt groot uit met groots straatmeubilair van Falco. Met mooie grote boombakken en de XXL banken in verschillende niveaus én met geïntegreerde plantenbak.

Stadshagen is een woonwijk in Zwolle. Een eigen wijk met eigen centrum. Stadshagen is gebouwd rond de Mastenbroekerpolder, met het centrum als hart waar alle voorzieningen samen komen.

Sleutelwoorden voor de wijk zijn duurzaamheid en comfort. Maar ook het veelzijdige landschap in en rondom de wijk  was een belangrijke richtlijn bij het ontwerpen van de wijk. Bewoners en bezoekers kunnen dan ook genieten van de weidsheid van het polderlandschap, zonder de voorzieningen en het comfort van de stad te hoeven missen.

Duurzame wijk met duurzaam straatmeubilair

Het stijlvolle straatmeubilair FalcoLinea sluit goed aan op de moderne en duurzame stijl van het centrum. Verantwoord gewonnen hardhout, FSC®-gecertificeerd hardhout, maakt deze banken  mooi en duurzaam, passend in een verantwoorde inkoopstrategie voor gemeentes. En voldoet aan de criteria voor duurzaam inkopen.

Het initiatief voor het straatmeubilair komt van de winkeliersvereniging van Stadshagen. Zij vonden de winkelstraat wat kaal en misten vooral gezelligheid en groen in het straatbeeld. Met behulp van de gemeente Zwolle is er een plan opgezet voor o.a. subsidie en ontwerp. Mevrouw Edinga, werkzaam bij de gemeente Zwolle geeft aan waarom ze voor deze banken kozen. “We zochten banken met een warme uitstraling en dat meer was dan een bank alleen. Het moest een object zijn waar bijvoorbeeld ook gespeeld kan worden of picknicken. En dat is gelukt met deze banken”.

Daarnaast zijn er ook boombakken op maat geleverd naar wens van de opdrachtgever. Deze sluiten ook aan bij de andere geplaatste producten.

Meer uit de FalcoLinea serie:

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!