Back to top
Tawk.to

Herinrichting de Brink met multifunctioneel straatmeubilair

Home Projecten Herinrichting de Brink met multifunctioneel straatmeubilair

Het centrale plein in Veenendaal-oost, de Brink, is heringericht. Hierbij hoort ook nieuw straatmeubilair. De keuze is gevallen op de FalcoLinea XXL, een multifunctionele zitbank.

FalcoLinea XXL zitelementen

De populaire serie FalcoLinea ( banken, stoelen, plantenbakken) is nog niet zo lang geleden uitgebreid met de XXL variant. In samenwerking met ipv Delft is deze multifunctionele zitbank tot stand gekomen. De XXL zitbank is geen standaard bank met vastliggende afmetingen maar wordt geheel naar wens van de klant ontworpen en geproduceerd. De comfortabele zitbanken zijn voorzien van een geïntegreerde plantenbak. De XXL banken bestaan uit  FSC® gecertificeerd hardhouten bankplanken, omlijstend staalwerk en de kopse zijdes van de banken zijn voorzien van een afdekplaat.

Bank op maat voor Veenendaal

In Veenendaal staan twee verschillende opstellingen FalcoLinea XXL. De eerste buitenbank opstelling bestaat uit een combinatie van 8 banken en 3 banken met plantenbak. De totale lengte van deze op maat gemaakte zitbank is ruim 17 meter. De tweede opstelling bestaat uit een combinatie van 3 banken en 4 banken met plantenbak. De totale lengte van deze buitenbank is ruim 10 meter.

De staalconstructie van beide bankeilanden is gepoedercoat in een zwartgrijze kleur.

Voormontage en plaatsing

De banken zijn in onze fabriek in Vriezenveen geproduceerd. Ook het voormonteren is in Vriezenveen gebeurd. Onze eigen vrachtwagens (zie afbeelding) hebben de banken naar Veenendaal vervoerd, waar ze geplaatst en gekoppeld zijn.

Advies

Ook op zoek naar straatmeubilair voor uw plein of bedrijfsterrein? Falco heeft een ruim assortiment zitbanken, die ook eenvoudig te bestellen zijn in onze webshop. Wilt u iets anders? Onze productontwerpers denken graag met u mee.

In het voortraject van dit project is er intensief contact geweest tussen de klant en Falco’s projectadviseur en de ontwerpafdeling om tot een goed ontwerp te komen. Wilt u ook een afspraak met 1 van onze projectadviseurs, dan kunt u telefonisch contact opnemen (0546 55 44 44) of via de mail (info@faloc.nl).

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!