Back to top
Tawk.to

Boombank FalcoLinea XXL zorgt voor vergroening centrum Helmond

Home Projecten Boombank FalcoLinea XXL zorgt voor vergroening centrum Helmond

Op het plein in de wijk Boscotondo in Helmond staat sinds kort een bijzondere bank. Deze boombank zorgt ervoor dat dit plein, waar bijvoorbeeld Pathé en de Stadswinkel gevestigd zijn, een groenere uitstraling krijgt.

Geen standaard bank

De FalcoLinea XXL buitenbank is geen standaard bank; elke bank wordt op maat gemaakt. Met vastliggende afmetingen en elementen, voorzien van een geintegreerde plantenbak, wordt de bank geheel naar wens van de klant ontworpen en geproduceerd.

Centrum groener maken

De buitenbank in Helmond is door de gemeente Helmond gevuld met verschillende heesters, planten en bloembollen. De Kornoelje die er in staat wordt maximaal 3 meter hoog en zorgt zo ook voor schaduw in de zomer. De combinatie van heesters, vaste planten en bollen zorgen er voor dat de bloembakken het gehele jaar door er mooi uit zien. Wethouder Erik de Vries van Centrumontwikkeling: “We willen ons centrum graag groener maken. Dat is niet alleen mooi, maar ook belangrijk in het kader van de klimaatverandering. Bomen en struiken zorgen voor schaduw op hete zomerdagen en de grond er omheen zorgt voor opvang van water in natte periodes. “

Verantwoord gewonnen hardhout

De XXL banken bestaan uit  FSC® gecertificeerd hardhouten bankplanken, omlijstend staalwerk en de kopse zijdes van de banken zijn voorzien van een afdekplaat. Het staalwerk is gepoedercoat in een diepzwarte kleur, RAL 9005. Het FSC®-gecertificeerd hardhout, verantwoord gewonnen hardhout, maakt deze banken  mooi en duurzaam, passend in een verantwoorde inkoopstrategie voor gemeentes. En voldoet aan de criteria voor duurzaam inkopen.

FalcoLinea XXL is in samenwerking met ipv Delft tot stand gekomen. 

Advies

Ook bezig met de aanschaf van straatmeubilair? Een van onze projectadviseurs denkt graag met u mee. Samen met onze afdeling productontwikkeling kan er op maat gemaakt straatmeubilair worden gemaakt. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl.

Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!