Back to top
Tawk.to

Falco en het nieuwe werken

Home Projecten Falco en het nieuwe werken

Het pand van het hoofdkantoor van ASR Verzekeringen in Utrecht is duurzaam gerenoveerd. Het vernieuwde kantoor is volledig ingericht op het Nieuwe Generatie Werken, waar het niet alleen voor medewerkers fijn is om te werken, maar waar ook externen ook van harte welkom zijn.

Werkplekken hebben bijvoorbeeld zicht op wintertuinen. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen gezonder zijn als ze een groen uitzicht hebben.

Falco straatmeubilair

Het buitenterrein rondom ASR is ingericht met producten uit de FalcoLinea serie. Zo zijn er 8 FalcoLinea picknicksets geplaatst, 14 enkelzijdige FalcoLinea zitbanken met rugleuning en  8 FalcoLinea banken zonder rugleuning. Het FalcoLinea straatmeubilair is ontworpen in samenwerking met ipv Delft. Het lijkt net alsof de zitelementen uit de grond omhoog rijzen. De producten die zijn geplaatst bij ASR bestaan uit FSC gecertificeerd hardhout in combinatie met staal, gepoedercoat in een antracietgrijze kleur. FalcoLinea straatmeubilair is ook leverbaar in geheel staal.

Naast de banken met en zonder rugleuning en de picknicksets zijn er ook FalcoLinea stoelen, sofa’s, tribunes en afvalbakken verkrijgbaar.

Geschikt voor elke buitenruimte

De FalcoLinea serie wordt regelmatig geplaatst op bedrijventerreinen, zoals voor bedrijvenpark Novio Tech, Nijmegen, maar ook in stadscentra in bijvoorbeeld Hapert, Capelle aan den IJssel, Strijen of Nieuwerkerk of op het schoolplein bij het Drenthe College in Assen of Hogeschool Amstel Campus in Amsterdam.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!