Back to top
Tawk.to

Straatmeubilair FalcoLinea kleurt oranje op de Amstel Campus

Home Projecten Straatmeubilair FalcoLinea kleurt oranje op de Amstel Campus

Op het buitenterrein van de Amstel Campus in Amsterdam staan diverse banken en stoelen uit de FalcoLinea serie straatmeubilair. De stalen delen van de banken zijn in de kleur zuiver oranje gepoedercoat en brengen zo leven in de buitenruimte!

Publiekstoegankelijke campus

De Amstel Campus is een initiatief van de Hogeschool Amsterdam (HvA).  In plaats van een gesloten campus wordt de Amstel Campus bereikbaar gemaakt voor iedereen. Daarom heeft de Hogeschool van Amsterdam samen met stadsdeel Oost een visie ontwikkeld op hoe het terrein diverse functies in de samenleving kan bedienen waarbij onderwijs centraal zal staan. Door de Amstel Campus publiekstoegankelijk te maken wordt het een onderdeel van de stad en kan zo meehelpen aan het creëren van een levendige omgeving.

Uniek straatmeubilair voor buitenruimte

De opdrachtgevers Stadsdeel Oost en HvA hebben gekozen voor het straatmeubilair uit de FalcoLinea serie. Stephanie Klein, ontwerper openbare ruimte, vertelt; “we hebben het meubilair gekozen vanwege de ranke vorm en de veelheid aan modellen. Daarnaast zijn de banken gemakkelijk aan te passen aan specifieke wensen als kleur en afwerking van de latten”.

Één model, de poef bijvoorbeeld, is op maat gemaakt  voor dit project. Daarnaast zijn er banken met rugleuning, banken zonder rugleuning en in sofa stijl en stoelen geplaatst.

Het hardhout dat gebruikt is in de  verwerking van het straatmeubilair is FSC®-gecertificeerd. Het FSC-keurmerk verzekert dat het hardhout verantwoord gewonnen is.

Meer weten over de geplaatste producten?

Wilt u een inrichting voor uw openbare ruimte of ander buitenterrein? Neem dan contact op met Falco, onze projectadviseurs helpen u graag verder ook op locatie. Bel 0546 55 44 44 of email naar verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!