Back to top
Tawk.to

Inrichting Stadsplein Capelle a/d IJssel

Home Projecten Inrichting Stadsplein Capelle a/d IJssel

Op het Stadsplein in Capelle a/d IJssel staan lampenkappen naast het straatmeubilair uit de serie FalcoLinea. Zowel de verlichting als het straatmeubilair hebben een warme, huiselijke uitstraling die prima past bij de stedelijke ruimte.

Het ontwerpbureau ipv Delft ontwierp deze populaire producten voor de buitenruimte en adviseerde de gemeente over de inrichting van het plein.

FalcoLinea straatmeubilair

De FalcoLinea serie straatmeubiliar is door ipv Delft ontworpen voor Falco. De meubilairlijn wordt gemaakt in de Falco fabriek te Vriezenveen (ov).

De FalcoLinea serie bestaat uit banken met en zonder rugleuning in hout of staal uitgevoerd, een bijzondere sofa, een tribunebank en zelfs een FalcoLinea niveaubank. Naast een stoel in hout of staal uitgevoerd, een afvalbak en een plantenbak bestaat er ook nog een picknicktafel in de FalcoLinea serie.

Duurzaam

Het materiaal bestaat uit duurzame materialen zoals FSC®-gecertificeerd hardhout en thermisch verzinkt staal, aanvullend gepoedercoat in antraciet grijs.

Voor een mooiere buitenwereld, ook voor later.

Bekijk alle producten uit de FalcoLinea-serie:

Foto's: ipv delft.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!