Back to top
Tawk.to

Pauzeren op hoog niveau met FalcoLinea straatmeubilair

Home Projecten Pauzeren op hoog niveau met FalcoLinea straatmeubilair

Het dakterras van het Drenthe College in Assen is ingericht met straatmeubilair uit de FalcoLinea serie. Deze serie staat bekend om zijn stijlvolle design, het is zo ontworpen dat het lijkt alsof de zitelementen uit de grond omhoog komen.

Speciale banken voor een speciaal schoolplein

In totaal zijn er twee FalcoLinea picknicksets, één FalcoLinea Niveau bank en een op maat gemaakte FalcoLinea 2-delige Tribune bank geplaatst op het moderne schoolplein van het Drenthe College. Falco heeft naast het produceren van de banken ook zorg gedragen voor het monteren en plaatsen van de producten op het terras. Hiervoor is gebruik gemaakt van een kraan van 10 meter hoog.

Het FalcoLinea straatmeubilair is gemaakt van FSC® gecertificeerde hardhouten latten en stalen zijsteunen. In de FalcoLinea serie zijn ook stalen banken en stoelen verkrijgbaar, het staal zorgt voor een industrieel uiterlijk.

Ongefundeerd straatmeubilair ook mogelijk!

Een belangrijke eis van de opdrachtgever was dat het meubilair vrijstaand geplaatst kon worden; de ondergrond van het terras leent zich niet voor fundatie. Falco’s ontwerpafdeling heeft hiervoor de FalcoLinea Tribunebank  aangepast zodat dit zonder problemen mogelijk was. Een andere vereiste was dat het meubilair sterk en solide was, het moest wel tegen een stootje kunnen. Zoals alle Falco producten voldoet het FalcoLinea straatmeubilair aan deze eis door degelijke ontwerpen en gebruik van duurzame materialen. De op maat gemaakte tribunebank is zo opgesteld dat pauzerende scholieren de verrichtingen van de coureurs op  het TT circuit in Assen kunnen bekijken.

Meer informatie over FalcoLinea straatmeubilair?

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!