Back to top
Tawk.to

Pauzeren op hoog niveau met FalcoLinea straatmeubilair

Home Projecten Pauzeren op hoog niveau met FalcoLinea straatmeubilair

Het dakterras van het Drenthe College in Assen is ingericht met straatmeubilair uit de FalcoLinea serie. Deze serie staat bekend om zijn stijlvolle design, het is zo ontworpen dat het lijkt alsof de zitelementen uit de grond omhoog komen.

Speciale banken voor een speciaal schoolplein

In totaal zijn er twee FalcoLinea picknicksets, één FalcoLinea Niveau bank en een op maat gemaakte FalcoLinea 2-delige Tribune bank geplaatst op het moderne schoolplein van het Drenthe College. Falco heeft naast het produceren van de banken ook zorg gedragen voor het monteren en plaatsen van de producten op het terras. Hiervoor is gebruik gemaakt van een kraan van 10 meter hoog.

Het FalcoLinea straatmeubilair is gemaakt van FSC® gecertificeerde hardhouten latten en stalen zijsteunen. In de FalcoLinea serie zijn ook stalen banken en stoelen verkrijgbaar, het staal zorgt voor een industrieel uiterlijk.

Ongefundeerd straatmeubilair ook mogelijk!

Een belangrijke eis van de opdrachtgever was dat het meubilair vrijstaand geplaatst kon worden; de ondergrond van het terras leent zich niet voor fundatie. Falco’s ontwerpafdeling heeft hiervoor de FalcoLinea Tribunebank  aangepast zodat dit zonder problemen mogelijk was. Een andere vereiste was dat het meubilair sterk en solide was, het moest wel tegen een stootje kunnen. Zoals alle Falco producten voldoet het FalcoLinea straatmeubilair aan deze eis door degelijke ontwerpen en gebruik van duurzame materialen. De op maat gemaakte tribunebank is zo opgesteld dat pauzerende scholieren de verrichtingen van de coureurs op  het TT circuit in Assen kunnen bekijken.

Meer informatie over FalcoLinea straatmeubilair?

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!