Back to top
Tawk.to

Straatmeubilair en fietsoverkapping op schoolplein Yuverta

Home Projecten Straatmeubilair en fietsoverkapping op schoolplein Yuverta

Het schoolplein van de middelbare school Yuverta in Den Haag is ingericht met een aantal Falco producten. Straatmeubilair in de vorm van boombanken, XXL banken en tribunebanken. Fietsen worden veilig en droog geparkeerd in een fietsoverkapping. in de fietsoverkapping zijn fietsenrekken geplaatst, in totaal kunnen er 18 fietsen worden geparkeerd.

FalcoLinea XXL bank op maat

De FalcoLinea XXL is afgeleid van de standaard FalcoLinea bank. De XXL zitbank wordt altijd op maat en geheel naar wens van de klant ontworpen en geproduceerd. De comfortabele zitbanken zijn voorzien van een geïntegreerde plantenbak. In de foto’s is het hele proces van tot eindproduct te zien. De XXL buitenbank voor Yuverta bestaat uit 5 delen en de gebruikte materialen zijn staal en FSC® hout. De stalen constructie is gepoedercoat in een kobaltblauwe kleur. Een banksteun is voorzien van een contraplaat met daarop de naam van de school.

De FalcoLinea XXL wordt vaak toegepast bij scholen. Bijvoobeeld bij het Montessori Lyceum in Amsterdam, het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo. Ook in steeds meer stadscentra kunt u de XXL banken tegenkomen, bijvoorbeeld in het centrum van HelmondStadshagen in Zwolle en de Brink in Veenendaal.

FalcoFlora boombanken

FalcoFlora is een serie straatmeubilair die modulair is in te zetten, indien gewenst inclusief zit elementen, tafels en/ of afvalbakken. Deze zithoeken voor Yuverta bestaan uit 5 zittingen die aan de buitenzijde zijn bekleed met FSC® gecertificeerde hardhouten latten Ook voor deze producten zijn de staaldelen gepoedercoat in kobaltblauw.

De FalcoFlora is ontworpen om meer groen in de omgeving te brengen.

Fietsparkeren

Tot slot is er een FalcoLok fietsoverkapping geplaatst op het schoolplein. De afmeting van deze fietsenstalling is 5 x4 meter. De bekleding van deze overkapping bestaat uit FSC® hardhouten open latwerk. Centraal in het midden van de lange zijde van de overkapping is een glazen deur geplaatst. De deur bestaat uit glashelder veiligheidsglas met deurdranger en stormketting en is beplakt met een sticker met de naam van de school erop.

De fietsenberging biedt ruimte aan in totaal 18 fietsen, deze worden geparkeerd worden in 4 fietsenrekken Ideaal 2.0.

Advies

Bent u verantwoordelijk voor een veilig, opgeruimd en groen schoolplein? Naast boombanken hebben we een ruim assortiment straatmeubilair zoals bankenpicknicksets en afvalbakken. Ook zijn onze overkappingen en bergingen perfect om fietsen en speelgoed in te stallen.

Onze projectadviseurs altijd bereid om op locatie langs te komen en advies te geven. 

In onze hoofdvestiging in Vriezenveen hebben we de beschikking over een eigen ontwerp afdeling en een modern machinepark. Producten ontwerpen en produceren we zelf. Door onze eigen ontwerp afdeling is het relatief eenvoudig om bestaande producten aan te passen naar wens van de klant.

Maak een afspraak via info@falco.nl of bel naar 0546 55 44 44.

 

 

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!