Back to top
Tawk.to

Fietsparkeervoorzieningen voor Deense universiteit

Home Projecten Fietsparkeervoorzieningen voor Deense universiteit

Falco A/S, ons dochterbedrijf in Denemarken, heeft in Kopenhagen een mooi project gerealiseerd. Sølvgade Kollegium, een voormalige kazerne, omgebouwd tot universiteit, heeft onlangs haar deuren geopend. Aangezien Denemarken, net als Nederland een echt fietsland is, was het uiteraard noodzakelijk dat er fietsparkeerplaatsen beschikbaar waren.

Meer dan 600 plekken

In totaal zijn er meer dan 600 fietsparkeerplaatsen te vinden op het terrein. Studenten kunnen hun fietsen parkeren in fietsenrek FalcoDK of de Ideaal 2.0. FalcoDK is een fietsenrek dat op verzoek van ons dochterbedrijf is ontwikkeld in Vriezenveen, geheel aangepast naar de wensen van de Deense markt en binnenkort ook standaard verkrijgbaar voor Nederlandse klanten. Ons fietsenrek Ideaal 2.0 wordt al verkocht in Nederland en voldoet aan FietsParKeur.

Scholen

Falco levert regelmatig fietsenrekken, maar ook straatmeubilair voor scholen en universiteiten. Bijvoorbeeld voor de AmstelCampus, Hogeschool Utrecht, Drenthe College, OG Heldringschool, Den Haag en de Kindcampus Grootstal, Groningen.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!