Back to top
Tawk.to

Belangrijke rol voor fiets bij upgrade bushaltes in Veenendaal

Home Projecten Belangrijke rol voor fiets bij upgrade bushaltes in Veenendaal

Dertig bushaltes in Veenendaal zijn de afgelopen tijd vernieuwd. Met dit project hebben de gemeente Veenendaal en provincie Utrecht een belangrijke kwaliteitsverbetering van het openbaar vervoer gerealiseerd. Ook de fiets is niet vergeten. Waar nodig zijn bij bushaltes fietsstallingen geplaatst. Bij enkele drukkere haltes zijn de fietsenstallingen overdekt. Naast het verbeteren van de toegankelijkheid, wordt ook de combinatie fiets-openbaar vervoer bevorderd. In totaal heeft Falco zes fietsoverkappingen geproduceerd, geleverd en geplaatst bij diverse bushaltes in Veenendaal.

FalcoRail low fietsoverkappingen

De Gemeente Veenendaal heeft gekozen voor de transparante fietsoverkapping FalcoRail low. Het grote voordeel van deze overkapping is dat er geen tussenstaanders zijn waardoor alle ruimte benut wordt voor het fietsparkeren.

Op diverse locaties zijn zowel enkel- en dubbelzijdige overkappingen geplaatst met verschillende afmetingen.

De overkapping is gemaakt van thermisch verzinkt staal en kan in elke gewenste kleur gepoedercoat worden, in dit geval een antracietgrijze kleur. De transparante beplating is gemaakt van helder polycarbonaat. Polycarbonaat is een hoogwaardig en sterk materiaal, zelfs 250 keer sterker dan glas. Het is perfect voor plaatsing in de buitenruimtes. 

Fietsoverkappingen bij bushaltes

Er staan een aantal verschillende Falco overkappingen bij bushaltes over het hele land, hieronder een aantal onlangs uitgevoerde projecten:

Een fietsoverkapping in uw gemeente bij een bushalte? Een van onze projectadviseurs komt graag vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bekijken. Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben en in 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen gebruiken (mineralen, metalen en fossiel). Onze Circulair Manager John Wermink helpt u graag meedenken hoe u Falco producten voor in de buitenruime circulair kunt inzetten.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!