Back to top
Tawk.to

Falco maakt combinatie tussen OV en fiets aantrekkelijk in Mijdrecht

Home Projecten Falco maakt combinatie tussen OV en fiets aantrekkelijk in Mijdrecht

Bij de bushalte Rondweg Mijdrecht is onlangs een overdekte fietsenstalling van Falco geplaatst. Twee jaar geleden is de bushalte zelf aangepast en toegankelijk gemaakt voor personen met een beperking.  

Metamorfose

Nu is ook de stallingsmogelijkheid voor fietsers verbeterd. De 125 losse, niet overdekte fietsklemmen zijn vervangen door het Falco dubbelzijdige fietsparkeersysteem Triangel-10 met dubbel oog. In totaal zijn er 35 dubbelzijdige Triangels geplaatst, met 2 lage en 2 hoge fietsplaatsen, bij elkaar goed voor het stallen van 140 fietsen.

Fietsen die gestald worden bij de bushalte worden beschermd tegen neerslag door een dubbelzijdige overkapping FalcoGamma met 7 vakken.  De overkapping kenmerkt zich door de centrale draagkolom die boven uitloopt in twee draagarmen. Deze moderne overkapping is voorzien van helder polycarbonaat en hierdoor blijft de overkapping licht.

Alle Falco producten zijn gepoedercoat in RAL 9005, een diepzwarte kleur.

Fietsmarketing

Door de verbetering van de stallingsmogelijkheid voor fietsers bij de bushalte maakt de provincie Utrecht de overstap tussen OV en fiets aantrekkelijker.

Wilt u ook meer mensen op de fiets krijgen in uw gemeente of bedrijf? Neem dan contact op met Falco’s fietsmarketing specialisten op info@falco.nl of 0546 55 44 44) Falco heeft een ruim assortiment en door de samenwerking met NSA kan er voornamelijk op het gebied van fietsparkeren en fietsmarketing meer advies worden aangeboden. Falco biedt naast veilige fietsparkeersystemen ook de FalcoFiks 2.0 fietsreparatiepaal, de FalcoFiks 2.0 fietspomp. 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!