Back to top
Tawk.to

Op maat gemaakte fietsoverkappingen en fietsenrekken bij bushaltes

Home Projecten Op maat gemaakte fietsoverkappingen en fietsenrekken bij bushaltes

In opdracht van Gemeente Noordenveld zijn er op verschillende plekken in Roden in de nabijheid van bushaltes diverse Falco fietsenstallingen geplaatst.

Advies

Voorafgaand aan de bestelling heeft onze projectadviseur enkele gesprekken op locatie gevoerd met de opdrachtgever en zijn er renderingen gemaakt door onze ontwerp afdeling. Door deze gesprekken en de renderingen kreeg de klant een goed beeld hoe de fietsenstallingen er uit zouden komen te zien.

FalcoZan overkappingen

In totaal zijn er 7 FalcoZan overkappingen geplaatst, zodat gebruikers van het ov of van de carpoolplek makkelijk en veilig hun fietsen kunnen stallen. Er zijn zowel enkelzijdige als dubbelzijdige overkappingen geleverd, met 2,3 of 4 vakken. De staaldelen van de fietsoverkappingen zijn in RAL 7016 gepoedercoat.  Het dak van de stallingen bestaat uit aluzinc profielplaten en voor de kopwandbekleding is gekozen voor DGP roosters. Deze roosters hebben dezelfde RAL kleur als de stalen delen van de overkapping. De FalcoZans zijn voorzien van gepoedercoate stalen regenwaterafvoeren en bladvangers.

Fietsenrekken

In de fietsenstallingen kunnen de fietsen van ov gangers geparkeerd worden in speciaal op maat gemaakte fietsenrekken.  De fietsenrekken hebben verlengde goten en een aanbindvoorziening. Er zijn 36 rekken voor ruim 160 fietsen geplaatst.

Verlichting

Falco heeft ook zorg gedragen voor de LED verlichting in de fietsoverkappingen; het leveren van de armaturen inclusief het aansluiten. De grondkabel is netjes weggewerkt in een schuifbuis.

Meer FalcoZan

Zoals hierboven te lezen is er veel mogelijk op het gebied van overkappingen. Er zijn verschillende  opties wat betreft product, aantal vakken, enkel- of dubbelzijdig, wand en dakbekleding.  In Coevorden staat bijvoorbeeld een FalcoZan fietsoverkapping met trespa wandbekleding en de Friso kazerne is voorzien van hardhouten belatting.

Meer weten? Een van onze projectadviseurs denkt graag met u mee. Samen met onze afdeling productontwikkeling kunnen er op maat gemaakte overkapping worden gemaakt.

Vraag hier vrijblijvend ons Falco in projects boek aan voor inspiratie.

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!