Back to top
Tawk.to

Op maat gemaakte fietsoverkappingen en fietsenrekken bij bushaltes

Home Projecten Op maat gemaakte fietsoverkappingen en fietsenrekken bij bushaltes

In opdracht van Gemeente Noordenveld zijn er op verschillende plekken in Roden in de nabijheid van bushaltes diverse Falco fietsenstallingen geplaatst.

Advies

Voorafgaand aan de bestelling heeft onze projectadviseur enkele gesprekken op locatie gevoerd met de opdrachtgever en zijn er renderingen gemaakt door onze ontwerp afdeling. Door deze gesprekken en de renderingen kreeg de klant een goed beeld hoe de fietsenstallingen er uit zouden komen te zien.

FalcoZan overkappingen

In totaal zijn er 7 FalcoZan overkappingen geplaatst, zodat gebruikers van het ov of van de carpoolplek makkelijk en veilig hun fietsen kunnen stallen. Er zijn zowel enkelzijdige als dubbelzijdige overkappingen geleverd, met 2,3 of 4 vakken. De staaldelen van de fietsoverkappingen zijn in RAL 7016 gepoedercoat.  Het dak van de stallingen bestaat uit aluzinc profielplaten en voor de kopwandbekleding is gekozen voor DGP roosters. Deze roosters hebben dezelfde RAL kleur als de stalen delen van de overkapping. De FalcoZans zijn voorzien van gepoedercoate stalen regenwaterafvoeren en bladvangers.

Fietsenrekken

In de fietsenstallingen kunnen de fietsen van ov gangers geparkeerd worden in speciaal op maat gemaakte fietsenrekken.  De fietsenrekken hebben verlengde goten en een aanbindvoorziening. Er zijn 36 rekken voor ruim 160 fietsen geplaatst.

Verlichting

Falco heeft ook zorg gedragen voor de LED verlichting in de fietsoverkappingen; het leveren van de armaturen inclusief het aansluiten. De grondkabel is netjes weggewerkt in een schuifbuis.

Meer FalcoZan

Zoals hierboven te lezen is er veel mogelijk op het gebied van overkappingen. Er zijn verschillende  opties wat betreft product, aantal vakken, enkel- of dubbelzijdig, wand en dakbekleding.  In Coevorden staat bijvoorbeeld een FalcoZan fietsoverkapping met trespa wandbekleding en de Friso kazerne is voorzien van hardhouten belatting.

Meer weten? Een van onze projectadviseurs denkt graag met u mee. Samen met onze afdeling productontwikkeling kunnen er op maat gemaakte overkapping worden gemaakt.

Vraag hier vrijblijvend ons Falco in projects boek aan voor inspiratie.

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!