Back to top
Tawk.to

Ontwerp met Falco uw parkbank!

Home Projecten Ontwerp met Falco uw parkbank!

Een parkbank op maat creëren voor uw gemeente? Bij Falco vindt u alles onder één dak; van ontwerp en productie tot montage en plaatsing! Falco maakte bijvoorbeeld deze parkbank voor de gemeente Eindhoven. Een romantische parkbank in een eigentijds, Eindhovens, jasje.

Gemeente Eindhoven geeft in dit project jonge ontwerpers de kans om zich te laten zien. De ontwerper Daan Hoogendoorn van Hardzand heeft het ontwerp van deze parkbank bedacht en is in overleg met de gemeente voorgelegd aan Falco.

Met de expertise van Falco op gebied van ontwikkeling, eisen en kosten waaraan straatmeubilair moet kunnen voldoen, is uiteindelijk tot deze uitvoering van de parkbank gekomen.

Pilot parkbank

De parkbank is gemaakt van FSC-gecertificeerd hardhout en thermisch verzinkt staal dat gepoedercoat is in diepzwart. Het Romantisch Eindhovens bankje staat nu op proef op diverse plaatsen in Eindhoven. Na de proefperiode besluit de gemeente Eindhoven in welke vorm de parkbank definitief geplaatst gaat worden.

Ontwerp op maat?

Wilt u een eigen parkbank of ander straatmeubilair voor uw gemeente laten maken? Neem contact op met één van onze projectadviseurs, voor een vrijblijvend gesprek of advies op locatie. Bel 0546 55 44 of e-mail verkoop@falco.nl.

Foto: Hardzand

Bekijk ook deze op maat gerealiseerde projecten van straatmeubilair: 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!