Back to top
Tawk.to

Falco ontwerpt hotelbank voor de Holiday Inn

Home Projecten Falco ontwerpt hotelbank voor de Holiday Inn

Een unieke bank die past bij de wereldwijde uitstraling van het hotel. Crown International is een wereldwijde speler op het gebied van (hotel)interieurinrichting en heeft al vele grote en bijzondere projecten op zijn naam staan. Bijvoorbeeld het Burj Al Arab hotel in Dubai, het Hilton hotel in Londen, maar ook de hotelketen Holiday Inn Express, met meer dan 1350 hotels wereldwijd, is klant van Crown International.

Hotelbank

De Holiday Inn Express wilde een unieke bank speciaal voor hun hotels. Crown International benaderde Falco voor een bank op maat. Stephan Linderman van Crown International ging op zoek naar een producent voor buiteninrichting “die kwalitatief hoogwaardige producten maakt. Via het internet ben ik op zoek gegaan en kwam bij Falco uit”.
Maar een potentiële leverancier vinden is één ding; er goed mee samen kunnen werken is nog weer iets anders. Wat was de doorslag voor Crown International om in zee te gaan met Falco? “Het gesprek met Mark Pruijssen (Falco productadviseur, red.) die meteen aanvoelde wat ik zocht, het meedenkend vermogen van het team maar ook de locatie en bewezen betrouwbaarheid van het bedrijf”.

Eindresultaat

“De samenwerking was uitstekend, het is een bedrijf dat meedenkt”. 
Ondertussen zijn de eerste 100 van de 450 banken geplaatst bij diverse Holiday Inn Express Hotels in Europa. Foto's: Holiday Inn in Leiden.

Special straatmeubilair

Naast ons ruime assortiment met standaard banken is het dus ook mogelijk een 'Special' te laten produceren. Met ons moderne machinepark en eigen ontwerpafdeling onder één dak bij onze hoofdvestiging in Vriezenveen is het namelijk relatief eenvoudig om bestaande standaard producten iets aan te passen of een totaal nieuw product te ontwerpen. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!