Back to top
Tawk.to

Mooie aanwinst voor de openbare ruimte

Home Projecten Mooie aanwinst voor de openbare ruimte

In Doorn staat een wel heel bijzonder uitgevoerde FalcoLinea bank. Een speciaal, door Falco, op maat gemaakte bank in verschillende houtsoorten en in een lengte van maar liefst 48 meter. Hiermee is een geweldig ‘zitlint’ gecreëerd op het plein voor het Cultuurhuis in Doorn.

Er zijn ca. 30 standaard exemplaren van de FalcoLinea bank gebruikt. De FalcoLinea bank is normaal gesproken 160 cm. De architect van onze opdrachtgever Ballast Nedam Infra wilde deze graag aaneengesloten plaatsen. Falco stelde voor om de banken gelijk aan elkaar te laten doorlopen. Doordat Falco een eigen productie en montagedienst heeft, konden de banken door een aangepaste constructie als één geheel worden neergezet.

Het resultaat? Een 48 meter lang zitlint dat een aanwinst is op het plein voor het Cultuurhuis in Doorn. Er zijn vier verschillende houtsoorten gebruikt, allemaal FSC® gecertificeerd. Falco gebruikt voor eigen productie van straatmeubilair alleen FSC® gecertificeerd hardhout.

Ontwerp constructie: la4sale Amsterdam, op basis van de standaard FalcoLinea van ipv Delft, producent Falco B.V.

Foto's: ipv Delft

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!