Back to top
Tawk.to

Mooie aanwinst voor de openbare ruimte

Home Projecten Mooie aanwinst voor de openbare ruimte

In Doorn staat een wel heel bijzonder uitgevoerde FalcoLinea bank. Een speciaal, door Falco, op maat gemaakte bank in verschillende houtsoorten en in een lengte van maar liefst 48 meter. Hiermee is een geweldig ‘zitlint’ gecreëerd op het plein voor het Cultuurhuis in Doorn.

Er zijn ca. 30 standaard exemplaren van de FalcoLinea bank gebruikt. De FalcoLinea bank is normaal gesproken 160 cm. De architect van onze opdrachtgever Ballast Nedam Infra wilde deze graag aaneengesloten plaatsen. Falco stelde voor om de banken gelijk aan elkaar te laten doorlopen. Doordat Falco een eigen productie en montagedienst heeft, konden de banken door een aangepaste constructie als één geheel worden neergezet.

Het resultaat? Een 48 meter lang zitlint dat een aanwinst is op het plein voor het Cultuurhuis in Doorn. Er zijn vier verschillende houtsoorten gebruikt, allemaal FSC® gecertificeerd. Falco gebruikt voor eigen productie van straatmeubilair alleen FSC® gecertificeerd hardhout.

Ontwerp constructie: la4sale Amsterdam, op basis van de standaard FalcoLinea van ipv Delft, producent Falco B.V.

Foto's: ipv Delft

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!