Back to top
Tawk.to

Fietsparkeren in woonzorgwijk

Home Projecten Fietsparkeren in woonzorgwijk

In Rijssen is een zorgwijk ontworpen waar ouderen met een verschillende zorgindicatie in vier gebouwen bij elkaar wonen.  Woonzorgplein Eltheto ligt aan de rand van het centrum van Rijssen. De vier gebouwen omsluiten een gezamenlijk plein.

Buitenruimte voor iedereen

In de levendige buitenruimte  kan bijvoorbeeld jeu de boules worden gespeeld of men kan samenkomen op 1 van de bankjes.  Op het plein is ook een fietsoverkapping FalcoLite geplaatst.

FalcoLite

Deze fraai vormgegeven overkapping is transparant, waardoor de omgeving rondom goed zichtbaar blijft en de fietsoverkapping de omgeving niet overheerst.  

FalcoLite is een flexibele en uitbreidbare overkapping. De FalcoLite fietsoverkapping is ook verkrijgbaar in een dubbelzijdige uitvoering en als combi-overkapping. Door deze combinaties is de overkapping in alle richtingen onbeperkt uit te breiden. De FalcoLite overkapping is ook verkrijgbaar met looppadafsluitingen en deuren.

Fietsenrekken

Om de fietsen in te parkeren is gekozen voor het fietsenrek A-11, al vele jaren het meest toegepaste fietsenrek. Dit populaire fietsenrek  wordt ook wel paperclip genoemd door de vorm van de wielbeugels. De fietsrekken zijn standaard leverbaar met afwisselend hoge en lage plaatsen. Aan Eltheto zijn drie rijwielrekken geleverd met elk 7 plaatsen, in totaal kunnen er 21 fietsen worden geparkeerd.

Bekijk hier overige projecten die Falco heeft uitgevoerd voor zorginstellingen:

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!