Back to top
Tawk.to

Fietsparkeren in woonzorgwijk

Home Projecten Fietsparkeren in woonzorgwijk

In Rijssen is een zorgwijk ontworpen waar ouderen met een verschillende zorgindicatie in vier gebouwen bij elkaar wonen.  Woonzorgplein Eltheto ligt aan de rand van het centrum van Rijssen. De vier gebouwen omsluiten een gezamenlijk plein.

Buitenruimte voor iedereen

In de levendige buitenruimte  kan bijvoorbeeld jeu de boules worden gespeeld of men kan samenkomen op 1 van de bankjes.  Op het plein is ook een fietsoverkapping FalcoLite geplaatst.

FalcoLite

Deze fraai vormgegeven overkapping is transparant, waardoor de omgeving rondom goed zichtbaar blijft en de fietsoverkapping de omgeving niet overheerst.  

FalcoLite is een flexibele en uitbreidbare overkapping. De FalcoLite fietsoverkapping is ook verkrijgbaar in een dubbelzijdige uitvoering en als combi-overkapping. Door deze combinaties is de overkapping in alle richtingen onbeperkt uit te breiden. De FalcoLite overkapping is ook verkrijgbaar met looppadafsluitingen en deuren.

Fietsenrekken

Om de fietsen in te parkeren is gekozen voor het fietsenrek A-11, al vele jaren het meest toegepaste fietsenrek. Dit populaire fietsenrek  wordt ook wel paperclip genoemd door de vorm van de wielbeugels. De fietsrekken zijn standaard leverbaar met afwisselend hoge en lage plaatsen. Aan Eltheto zijn drie rijwielrekken geleverd met elk 7 plaatsen, in totaal kunnen er 21 fietsen worden geparkeerd.

Bekijk hier overige projecten die Falco heeft uitgevoerd voor zorginstellingen:

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!