Back to top
Tawk.to

Jong en oud samen op Falco banken in generatietuin

Home Projecten Jong en oud samen op Falco banken in generatietuin

Voor de gemeente Boxtel Oost de primeur, hier werd namelijk een van de eerste generatietuinen geopend. Op de kinderboerderij te Boxtel is namelijk een gemeenschappelijke tuin gemaakt met FalcoRelax banken waar jong en oud elkaar kan ontmoeten!

De generatietuin is een initiatief van de Seniorenraad, Woonwijs Boxtel, Stichting Alzheimer en Stichting Wijkorgaan Boxtel-Oost om jong en oud samen te brengen. De generatietuin omhelst een avontuurlijke tuin voor de jeugd, speelveld en een bloemen- en moestuin.

Heerlijk buiten zitten met FalcoRelax straatmeubilair

Mevrouw Stolvoort van de Seniorenraad wilde graag de FalcoRelax banken in de generatietuin. Haar oog viel op deze keuze vanwege het comfort en de mooie uitstraling. “De comfort banken van Falco oogsten veel succes, vooral omdat ze zo heerlijk zitten en zo mooi zijn”.

Verder gaf ze aan dat “met name de hoogte van de rugleuning doorslaggevend was. Ouderen die weg willen dommelen klappen nu niet met hun hoofd achterover maar laten hun hoofd op hun borst vallen waardoor ze geen nekklachten oplopen”.

Aan haar foto’s is te zien dat de banken veelvuldig zijn gebruikt tijdens de feestelijke opening door de burgemeester van Boxtel afgelopen april van deze generatietuin.

Straatmeubilair bank FalcoRelax

Uitgangspunt van de FalcoRelax banken serie is een comfortabele, verzorgd uitziende bank, gemaakt van duurzame materialen; FSC® gecertificeerd hardhout en staal. De verbindingen zijn uit het zicht geplaatst. Dit alles zorgt ervoor dat de FalcoRelax bank een perfect gedimensioneerd geheel is van hoge kwaliteit.

Wanneer u kiest voor de FalcoRelax serie kiest u voor een mooie, sterke zitbank met een prima zit!

Meer weten over de serie FalcoRelax straatmeubilair:

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!