Back to top
Tawk.to

Fietsparkeervoorzieningen en afvalbakken voor Sint-Maartenscollege

Home Projecten Fietsparkeervoorzieningen en afvalbakken voor Sint-Maartenscollege

Het buitenterrein van het Sint-Maartenscollege in Voorburg is heringericht met verschillende producten van Falco. Docenten en scholieren kunnen hun fietsen netjes en veilig parkeren in de door Falco geplaatste fietsenstalling en fietsafscheidingen. Ook kan al het afval buiten gedeponeerd worden in afvalbakken, zo zal het schoolplein netjes en schoon blijven.

Fietsparkeervoorzieningen 

Bij de school zijn twee fietsoverkappingen geplaatst. De FalcoZan overkappingen zijn overkappingen met een hoog vandalismebestendig gehalte. De FalcoZan enkelzijdige fietsoverkapping kenmerkt zich verder door de stabiele en sterke constructie en door de vele mogelijkheden in wandafwerking. In dit geval is er voor FSC® gecertificeerd hardhout gekozen als wandbekleding. FSC® gecertificeerd betekent dat al ons hout het FSC-keurmerk van de Forest Stewardship Council® bezit. Falco BV is gecertificeerd onder nummer CU-COC-008530. De bekleding wordt altijd gemonteerd op een stalen frame. Bij deze overkapping geldt absoluut: veel geïmiteerd, nooit geëvenaard!

De geplaatste fietsafscheidingen zijn de FalcoGrid fietsafscheidingen dubbelzijdig. FalcoGrid is een nieuwe manier van fietsparkeren. Fietsen worden geparkeerd op hun eigen standaard in een speciaal afgebakend terrein bestemd voor fietsparkeren. Geleidehekken van koker dienen hierbij als afscheiding van fietsparkeergebieden. Tegen de geleidehekken zelf kunnen ook fietsen geparkeerd worden. Dit fietsparkeersysteem is ideaal voor niet standaard fietsen, zoals transportfietsen en kratfietsen. Veel scholieren maken tegenwoordig gebruik van niet standaard fietsen. FalcoGrid fietsafscheidingen zijn dus goed geschikt als fietsparkeersysteem bij scholen. 

FalcoJona afvalbakken 

De FalcoJona afvalbakken zijn in twee verschillende formaten geplaatst: FalcoJona 50 liter en FalcoJona 100 liter. De afvalbakken zijn geleverd met een anti-vuurwerksluiting. De FalcoJona is een sterke afvalbak. Ontworpen door ipv Delft in nauwe samenwerking met Falco, en gemaakt in onze fabriek te Vriezenveen, is deze afvalbak een sterk staaltje straatmeubilair. Met de FalcoJona 50 liter wordt voorkomen dat er afval bovenop de afvalbak wordt gedeponeerd. Het voordeel van de FalcoJona 100 liter is dat de afvalbak minder vaak hoeft worden geleegd door de grote inhoud, dit kost minder tijd voor de beheerder.

Herinrichting buitenterrein 

Op Pinterest hebben wij een bord Schoolterrein inrichten deze wordt vaak bekeken om inspiratie op te doen voor het inrichten van een schoolplein. Hier volgen een aantal projecten waarbij buitenterreinen van scholen ook zijn heringericht: 

 

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!