Back to top
Tawk.to

Hufterproof project Nova College en Hoofdvaart College te Hoofddorp

Home Projecten Hufterproof project Nova College en Hoofdvaart College te Hoofddorp

Dit project omvat de totale inrichting van de schoolpleinen van het Nova College en het Hoofdvaart College in Hoofddorp. Aannemingsbedrijf Lokhorst te Beverwijk tekent voor de realisatie. De situatie wordt gekenschetst door twee tegenoverelkaar liggende scholen. Om het uitgangspunt van vandalisme bestendigheid (hufterproofheid) van de schoolpleininrichting te realiseren zijn de stevige solide meubels, afzettingen en overkappingen van Falco ingezet.

De fietsenstalling is voorzien van “doorzichtig” traliewerk zodat een veilige situatie is ontstaan. Twee overkappingen zijn geplaatst; een overdekte Navajo hangplek annex rokersoverkapping en een fietsenstalling. Daarnaast vindt u nog Perfo zitbankjes en Rubo boombeschermers om de steunpilaren van het gebouw. De Euroline afvalbakken zijn over het hele schoolplein gesitueerd om zorg te dragen voor een schone omgeving. De parkeerklikbeugels zijn uitermate geschikt voor het reserveren van een parkeerplaats. Naast afzetpalen zijn er A11 rijwielrekken geplaatst, goed voor een paar honderd fietsparkeerplaatsen. De inrichting komt mooi naar voren door de moderne opvallende kleuren.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!