Back to top
Tawk.to

Hufterproof project Nova College en Hoofdvaart College te Hoofddorp

Home Projecten Hufterproof project Nova College en Hoofdvaart College te Hoofddorp

Dit project omvat de totale inrichting van de schoolpleinen van het Nova College en het Hoofdvaart College in Hoofddorp. Aannemingsbedrijf Lokhorst te Beverwijk tekent voor de realisatie. De situatie wordt gekenschetst door twee tegenoverelkaar liggende scholen. Om het uitgangspunt van vandalisme bestendigheid (hufterproofheid) van de schoolpleininrichting te realiseren zijn de stevige solide meubels, afzettingen en overkappingen van Falco ingezet.

De fietsenstalling is voorzien van “doorzichtig” traliewerk zodat een veilige situatie is ontstaan. Twee overkappingen zijn geplaatst; een overdekte Navajo hangplek annex rokersoverkapping en een fietsenstalling. Daarnaast vindt u nog Perfo zitbankjes en Rubo boombeschermers om de steunpilaren van het gebouw. De Euroline afvalbakken zijn over het hele schoolplein gesitueerd om zorg te dragen voor een schone omgeving. De parkeerklikbeugels zijn uitermate geschikt voor het reserveren van een parkeerplaats. Naast afzetpalen zijn er A11 rijwielrekken geplaatst, goed voor een paar honderd fietsparkeerplaatsen. De inrichting komt mooi naar voren door de moderne opvallende kleuren.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!